Futamgyőzelmet várnak az új TF109-estől a Toyota vezetői

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 12:30
A Ferrari után másodikként a Toyota Formula–1-es istálló is bemutatta 2009-es versenyautóját, a TF109-est. A japán gyár saját honlapot szentelt a TF109-es bemutatásának, melyet Jarno Trulli és Timo Glock fog vezetni a 2009-es szezonban. A tesztpilóta a japán Kobajasi Kamui lesz. A cél? A Toyota első futamgyőzelme.
Íme, a TF109-es: futamgyőzelmet várnak az új Toyotától
Fotó: Toyota F1
Íme, a TF109-es: futamgyőzelmet várnak az új Toyotától
Íme, a TF109-es: futamgyőzelmet várnak az új Toyotától
Fotó: Toyota F1
Íme, a TF109-es: futamgyőzelmet várnak az új Toyotától
Pontban déli 12 órakor, külön honlapon mutatta be a Toyota Formula–1-es istálló 2009-es versenygépét, a TF109-est – teljes nevén Toyota Formula 1 2009-est. A japán gyár története első győzelmét várja az új autótól a „száguldó cirkuszban”.

„Ebben az évben a cél egyértelműen a futamgyőzelem” – jelentette ki a Toyota hivatalos honlapján Jamasina Tadasi csapatvezető, akinek szavaihoz az istálló elnöke, John Howett is csatlakozott.

„Nyolc év tapasztalatot szereztünk, és rengeteg tudást gyűjtöttünk ez idő alatt. Eljött az ideje, hogy végre teljesen összeálljon a kép a csapatnál, és sikereket arassunk” – mondta.

Az új Toyota két pilótája Jarno Trulli és Timo Glock lesz, a harmadik sofőr (és tesztpilóta) a japán Kobajasi Kamui.

„Úgy vélem, hogy a Toyotáé az egyik legerősebb pilótapáros a Formula–1-ben, és nagyon várom, hogy mire lesznek képesek a TF109-essel. A 2008-as szezonban bizonyították, hogy ha versenyképes az autó, akkor a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt – a mi feladatunk a lehető legjobb háttér megteremtése” – nyilatkozta Jamasina.

Jarno Trulli, a csapat rutinos olasz pilótája abban reménykedik, hogy az új autó már a szezon elejétől kezdve ütőképes lesz.

„Minden más versenyzőnél több tapasztalatom van a Toyotával, és látom, mekkora fejlődést mutatott be a csapat 2004 óta. Hosszú út volt ez, nehézségekkel és buktatókkal, de a hitem sosem vesztettem el” – mondta Trulli.

A 2009-ES BEMUTATÓK

Január 12.Ferrari
Január 15. Toyota
Január 16. McLaren
Január 19. Renault és Williams
Január 20. BMW Sauber
Február 9. Red Bull
Március eleje Force India
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik