A Toyota-csapat 2012-ig biztosan marad a száguldó cirkuszban

Vágólapra másolva!
2008.01.17. 17:02
A Toyota legalább 2012-ig biztosan szerepel a Formula-1-es világbajnokság futamain, szó sincs arról, hogy a névadó japán autógyártó cég két éves határidőt szabott meg a sikerekhez. Ezt John Howett, a száguldó cirkuszban szereplő istálló elnöke mondta.
A Toyota 2012-ig biztosan nem hagyja el az F1-et
A Toyota 2012-ig biztosan nem hagyja el az F1-et
A Toyota 2012-ig biztosan nem hagyja el az F1-et
A Toyota 2012-ig biztosan nem hagyja el az F1-et

„Minden alapot nélkülöznek azok a pletykák, melyek szerint hamarosan elhagyjuk a sportágat. Legalább 2012-ig maradunk, hiszen aláírtuk a Concorde-egyezményt" – mondta Howett.

A Toyota 2002 óta szerepel az F1-ben és a hatalmas anyagi befektetés ellenére még nem aratott futamgyőzelmet. A csapat versenyzői összesen hatszor álltak dobogóra, kétszer indultak az első rajtkockából. A nemzetközi sajtó egy része nemrég arról írt, hogy Japánban két éves határidőt szabtak a nagyobb sikerek eléréséhez.

„Soha nem kaptunk ilyen, két évre szóló ultimátumot”- szögezte le Howett.

A Toyota tavaly – a McLaren-Mercedes kizárásának köszönhetően – a hatdoki helyen végzett 13 ponttal a konstruktőrök között. Ugyanezt a pozíciót szerezte meg az olasz Jarno Trulli a pilóták között, míg a már távozott német Ralf Schumacher a 16. volt. Utóbbi versenyző helyére a GP2-es sorozat bajnoka, a szintén német Timo Glock érkezett a holtidényben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik