Ross Brawnnak nagyobb kihívást jelent a „tűzoltás”, mint a Ferrari

Vágólapra másolva!
2007.11.13. 10:37
Ross Brawn úgy érzi, sokkal nagyobb kihívást jelent számára a Honda talpra állítása, mint a Ferrari élen tartása, ezért döntött úgy, hogy nem tér vissza korábbi sikerei helyszínére. Az angol szakember egyébként ambiciózus célt tűzött ki maga elé: mindent megtesz azért, hogy új csapata legyőzze a maranellóiakat és Jenson Buttont hozzásegítse ahhoz, hogy felülmúlja az első számú brit pilótát, Lewis Hamiltont.
Ross Brawn nagyra tartja Jenson Buttont
Reuters
Ross Brawn nagyra tartja Jenson Buttont
Ross Brawn nagyra tartja Jenson Buttont
Reuters
Ross Brawn nagyra tartja Jenson Buttont

„Egyáltalán nem éreztem úgy, hogy erős kihívást jelentene, ha visszamennék a Ferrarihoz” – kezdte nyilatkozatát a Schumacher-korszak egyik legfontosabb személyisége.

Ross Brawn az idei szezonban szabadságát töltötte és jövőjéről hónapokon keresztül találgatott a világsajtó. Maga az érintett sem sietett a „válasszal”, de úgy tűnt, a következő éveket is Maranellóban tölti el.

„Személyes okokat is figyelembe vettem a döntésemnél, hiszen egy évet ismét Angliában töltöttem a családom közelében. Rendkívüli indokokat kellett volna találnom ahhoz, hogy a Ferrarit válasszam. De a csapat egyáltalán nincs válságban, ez pedig nem tette vonzóvá számomra a jövőt. Nélkülem is jól szerepelnek, ez a jövőben is így lesz és a struktúrájuk is megfelelő” – indokolta meg elhatározását a Honda új csapatfőnöke.

Ross Brawn ezek után kitért következő feladatára is, amely nem lesz könnyű, mert új csapata a kiváló anyagi és technikai háttér ellenére sem tekinthető a száguldó cirkusz élcsapatának.

„Mostantól azért dolgozom, hogy legyőzzük a Ferrarit! – jelentette ki a szakember, majd így folytatta: - Ez a hosszú távú célunk, és biztos, hogy valamikor olyan sikereket érek el a Hondával, mint a Ferrarival. Persze ehhez szerencsére is szükségünk lesz, de a dolgok gyorsan változhatnak.”

Az új csapatfőnök egyébként úgy véli, hogy leendő versenyzője, Jenson Button képes arra, hogy visszaszerezze „trónját” az első számú brit F-1-es pilótává előlépett Lewis Hamiltontól.

„Kivételes képességekkel rendelkezik. Megérdemelne egy nagy sikert, hiszen régóta az F1-ben szerepel. Reméljük, hogy végre megadjuk neki a szükséges segítséget” – mondta Brawn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik