Olaszország eufóriában, az államelnök és az AC Milan is gratulált

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 12:58
Hatalmas partit tartottak a Ferrari főhadiszállásán, Maranellóban vasárnap éjjel, de nemcsak a Modena melletti aprócska várost, hanem egész Olaszországot lázba hozta a Ferrari és Kimi Räikkönen szenzációs brazíliai győzelme és világbajnoki címe. Nyilvánosan gratulált Giorgio Napolitano államelnök, de még a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan is közleményt adott ki a fényes siker alkalmából.
Ünneplés Interlagosban. A Ferrari 2004 után örülhetett újra egyéni világbajnoki címnek
Reuters
Ünneplés Interlagosban. A Ferrari 2004 után örülhetett újra egyéni világbajnoki címnek
Ünneplés Interlagosban. A Ferrari 2004 után örülhetett újra egyéni világbajnoki címnek
Reuters
Ünneplés Interlagosban. A Ferrari 2004 után örülhetett újra egyéni világbajnoki címnek

„Minden olyan hihetetlen, de igaz” – írta hétfő reggel megjelent számában a Vedo Rosso (Vörösben látok) szalagcímmel megjelenő La Gazzetta dello Sport vezető olasz sportnapilap, amely Kimi Räikkönenre utalva megjegyezte:

„Minden előzetes esélylatolgatás ellenére megnyerte a világbajnoki címet.”

Itáliában a tegnap történtek elégtételt is jelentenek minden Ferrari-szurkolónak, elsősorban azért, mert a dél-európai ország sportrajongói szerint a titkos műszaki és technikai információk felhasználásával a McLaren-Mercedes tisztességtelen előnyt szerzett a 2007-es szezonban (kémbotrány).

Maranellóban, a Ferrari főhadiszállásán hatalmas ünneplés kezdődött még vasárnap este, de autókürtök dudálását lehetett hallani egész éjjel szerte Olaszországban, ahol a Ferrarira majdnem úgy tekintenek, mint a labdarúgó-válogatottra.

Megszólalt Giorgio Napolitano köztársasági elnök is, aki nyilvánosan köszöntötte a siker kovácsait.

„Gratulálok Kimi Räikkönennek, Felipe Massának és az egész Ferrari csapatnak ezért a rendkívüli győzelemért, amelyet nehéz körülmények között sikerült kivívni” – fogalmazott az államfő.

Még a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóklub, az AC Milan is közleményt adott ki Räikkönen és a Ferrari világbajnoki címe alkalmából.

„A Bajnokok Ligája címvédője büszkén tapsolja meg az új vörös világbajnokot – olvasható a köszöntésben. – A Ferrari már a sokadik címét nyerte meg, bizonyítván, hogy a legjobb csapat. Olaszország ismét elismerést vívott ki a sportvilágban.”

Amint az korábbi cikkünkben közölt összehasonlító diagramunkból is látszik, a két Ferrari-pilóta, Kimi Räikkönen és Felipe Massa az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után szinte végig a McLarenek mögött volt a vb-pontversenyben, és Räikkönen „célfotóval” nyerte meg a bajnokságot.

Azt követően volt még miért izgulniuk az olaszok szurkolóinak, hiszen a Williams és a BMW ügyében vizsgálatot indítottak, mert állítólag a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot tankoltak az autóikba.

A versenyfelügyelők végül úgy határoztak: mivel nem állapítható meg egyértelműen, milyen hőmérsékletű lehetett legfeljebb a benzin, illetve az sem bizonyítható, hogy szándékos csalás történt, nincs ok arra, hogy megbüntessék (kizárják) a két istálló pilótáit.

Ha Nico Rosberget, Robert Kubicát és Nick Heidfeldet diszkvalifikálják, Lewis Hamilton előre lép a negyedik helyre, ami a világbajnoki címet jelentette volna számára. (A McLaren a nemzetközi szövetség fellebbviteli tanácsánál fellebbezett.)

KATTINTSON A MEGFELELŐ KÉPRE, HA AZ ADOTT LAP CÍMOLDALÁT AKARJA NAGYÍTÁSBAN LÁTNI!

---- F ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik