Prost: A 2007-es végeredmény megjósolhatatlan

A.B. A.B.A.B. A.B.
Vágólapra másolva!
2007.02.12. 15:33
A jelentős változások miatt megjósolhatatlan az 58. Formula-1-es világbajnokság végeredménye, mivel Michael Schumacher visszavonulása mellett szinte minden esélyes csapatot cserélt a télen. Ezt Alain Prost, a sorozat korábbi négyszeres győztese jelentette ki az Autosport című magazinnak adott nyilatkozatában.
Alonso és Prost: ketten összesen hatszor nyertek világbajnokságot
Alonso és Prost: ketten összesen hatszor nyertek világbajnokságot
Alonso és Prost: ketten összesen hatszor nyertek világbajnokságot
Alonso és Prost: ketten összesen hatszor nyertek világbajnokságot

„Ez lesz az első olyan év, amikor minden új lesz. Most senki sem tudná megmondani, ki lesz a győztes. Minden megváltozott” – mondta a legendás francia versenyző.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Renault-tól a McLarenhez igazolt, ahonnan Kimi Räikkönen éppen Michael Schumacher helyére került. A Renault az újonc Heikki Kovalainennel „pótolja” Alonsót.

„A toppilóták csapatot váltottak, ez alaposan megnehezíti az esélyesek megnevezését” – jegyezte meg Prost, aki szerint Alonsót nagyon motiválja, hogy új csapatában is sikeres legyen.

„Úgy látom, jól dolgozik a McLarennél, ennek elsősorban pszichológiai okai vannak. Gyerekkorától arról álmodozott, hogy Ron Dennis csapatához kerüljön. Nagy motivációt jelenthet, hogy két világbajnoki címmel a tarsolyában szerződött a McLarenhez. Fernando fiatal és gyors, nagyon motivált. A kezdetektől a McLarenről álmodozott, s a csapatnak most nagy szüksége van sikereire. Így mindent megtesznek azért, hogy győzelemre képes autóval segítsék az újabb világbajnoki címhez” – érvelt a spanyol klasszis mellett Prost.

A francia sportember úgy véli, a címvédő dolgát megkönnyítheti a Ferrari, amelynél nehéz „akklimatizációs időszakra” számíthat Räikkönen.

„A Ferrari nagy kérdőjel számomra. Nem lesz könnyű folyamat Räikkönen beilleszkedése, mert az elmúlt években a csapat megszokta, hogy az első számú versenyzőre építsen, most azonban ketten harcolnak keményen a győzelemért. Minden áron sikeresek akarnak lenni, s ezt nehéz lesz kontrollálni. Ezzel ellentétben technikailag semmilyen gondja sincs a Ferrarinak, hasznukra válhat, hogy jól ismerik a Bridgestone-abroncsokat, ellentétben a McLarennel és a Renault-val” – jelentette ki a négyszeres világbajnok.

Alain Prost kitért egykori csapatára, a Renault-ra is, s erős kétségeket fogalmazott meg.

„A riválisokénál sokkal gyorsabb autót kell építeniük vagy nagyon nehéz dolguk lesz. Kemény dolgot jelent Alonso elveszítése, Kovalainen pedig szintén nagy kérdőjelnek számít. Újoncként indul, így nem veheti fel a versenyt a legjobbakkal, bármennyire is tehetséges.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik