El: az Újpest olimpiai bajnoka lesz a szakkommentátor az FTC meccsén

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 14:17
null
<strong>Dunai Antalt</strong> korábbi legendás játékosa hívta meg a tévébe (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Dunai Antal, korábbi ezüstcipős és olimpiai bajnok labdarúgó lesz a szakkommentátor egy sevillai televíziónál a Ferencváros és a Betis összecsapásán a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján – értesült a Bors.

 

Dunai Antal 1982 őszén irányította vezetőedzőként a Betist, amelynek legendás játékosával, a korábbi spanyol válogatott Rafael Gordillóval a mai napig tartja a kapcsolatot.

„A napokban Gordillo felhívott, és felkért maga mellé szakkommentátornak. Egy sevillai tévének ketten fogjuk kommentálni a csütörtöki Ferencváros–Betis meccset – árulta el a Borsnak Dunai Antal, aki a budapesti stúdióból dolgozik majd. – Nagyon megtisztelő a felkérés. Először picit hezitáltam, mondtam neki a telefonban, hogy megkopott a spanyolom, már nem beszélek olyan jól, de azt felelte, Mister, öt perce dumálunk, minden a legnagyobb rendben.”

„Sokáig Gordillo volt a spanyol futball elsőszámú bal oldali védője – emlékezett vissza az Újpest legendája. – Az 1982-es vb után én toltam őt először a középpályára, amiért óriási kritikákat kaptam. Konkrétan hülyének néztek. Aztán később, amikor a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Miguel Munoz is ott játszatta, őt már dicsérték ezért.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Csütörtök, 21.00: FERENCVÁROS
–Real Betis (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik