El: az 1–0-ra megnyert angol–magyar bírója fúj az FTC-nek

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 17:31
null
Artur Dias fog dirigálni a csütörtöki El-visszavágón (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a portugál Artur Soares Dias lesz a csütörtöki Ferencváros–Bayer Leverkusen Európa-liga-visszavágó játékvezetője.

 

A 43 éves játékvezető – akinek a polgári foglalkozása HR-igazgató – 1996-ban tette le a játékvezetői vizsgát, 2004 október 23-án vezetett először élvonalbeli találkozót, nemzetközi játékvezetőnek pedig (minden idők legfiatalabbjaként) 2010 óta mondhatja magát, ami azt jelenti hogy mindössze 31 éves volt, amikor felkerült a FIFA vonatkozó listájára.

Artur Dias eddigi pályafutása során háromszor bíráskodott magyar érdekeltségű mérkőzésen – érdekesség, hogy egyik ilyen meccsen sem szenvedett vereséget a magyar fél. A 2014-es Cliftonville–DVSC BL-selejtező (0–0) mellett kétszer is a Nemzetek Ligájában vezetett mérkőzést a válogatottnak; 2020 szeptemberében az 1–0-s magyar sikerrel végződő Törökország–Magyarország találkozót vezette, majd az előző év júniusában ő fújta a sípot a Marco Rossi csapata által (ugyancsak 1–0-ra) megnyert, Anglia elleni találkozón is.

EURÓPA-LIGA
Március 16., csütörtök
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Ferencváros–Bayer Leverkusen (német), Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik