El: „A célunk egyértelműen az elődöntő” – frankfurti reakció a Barca elleni párharcra

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 18:13
null
Oliver Glasner magabiztos az FC Barcelona elleni párharc előtt (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az FC Barcelona az Eintracht Frankfurttal csap majd össze a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében. A németek vezetőedzője, Oliver Glasner péntek délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen a katalán ellenfél is szóba került. 

Az FC Barcelona a török Galatasaray ellen jutott tovább 2–1-es összesítéssel a nyolcaddöntőből, míg a Frankfurt a Real Betist ejtette ki 3–2-es összesítéssel úgy, hogy a 121. percben szerzett győztes gólt a hosszabbításban. Mondhatni, a pénteki sorsolás nem volt kegyes a frankfurtiakkal, de a csapat vezetőedzője, Oliver Glasner magabiztos a párharc előtt.

„A Barca talán a legnehezebb ellenfél, amelyet csak kaphattunk. Ez tény, de láttuk, hogy a Galatasaray is meg tudta nehezíteni a katalánok dolgát, mi is hasonlóra készülünk. Mindegy, ki az ellenfél, a célunk egyértelműen az elődöntő” – kezdte Glasner.

„A csapat és a város is megérdemel egy ilyen nagy múltú, hatalmas hírnévvel rendelkező ellenfelet. Fontos, hogy egy pillanatig se féljünk az ellenféltől, csak a céljainkra koncentrálhatunk. A Barcelona az egyik legnagyobb név Európában, de őszintén szólva, ha a La Liga ötödik helyezettje ellen összejött a továbbjutás, a harmadikkal szemben is képesek vagyunk rá” – zárta gondolatait a sorsolásról a frankfurtiak trénere, aki ezt követően hozzátette, jelenleg csak a soron következő, RB Leipzig elleni bajnokira összpontosítanak.

EURÓPA-LIGA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
RB Leipzig (német)–Atalanta (olasz)
Eintracht Frankfurt (német)–FC Barcelona (spanyol)
West Ham United (angol)–Olympique Lyon (francia)
SC Braga (portugál)–Rangers FC (skót)
AZ ELŐDÖNTŐBEN
RB Leipzig (német)/Atalanta (olasz)–Braga (portugál)/Rangers (skót)
West Ham United (angol)/Olympique Lyon (francia)–Eintracht Frankfurt (német)/FC Barcelona (spanyol)

A FOLYTATÁS KULCSDÁTUMAI
Április 7.:
negyeddöntő, első mérkőzések
Április 14.: negyeddöntő, visszavágók
Április 28.: elődöntő, első mérkőzések
Május 5.: elődöntő, visszavágók
Május 18.: döntő, Sevilla, Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik