Bayer–FTC: ide várják a Ferencváros szurkolóit – fotók

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 13:49
A harmincezer fő befogadására alkalmas BayArénában minden készen áll az esti Leverkusen–Ferencváros El-nyolcaddöntőre. Galériánk segítségével nézzen be ön is a stadionba!
A kerítéssel körbevett leverkuseni vendégszektor – A STADIONBAN KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
A kerítéssel körbevett leverkuseni vendégszektor – A STADIONBAN KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

 

Odakint a stadiont környező utcákban is érzékelhető a csapat imádata. A szurkolók a közeli vasúti síneket leválasztó kerítést is piros-fehér-feketére pingálták, és ez még csak a kezdet. Odabent a stadionban – természetesen – minden a klub színeiben pompázik, és miután körbejártuk az esti mérkőzés helyszínét, több érdekességet is felfedeztünk.

Odalent a mélygarázsban a Bayer Leverkusen labdarúgóinak parkolóhelyeinél egykori legendás Bayer-futballisták falfestése látható, alatta az évszámmal, mettől meddig volt a klub játékosa. A csapatot 1989 és 1992 között erősítő brazil Jorginho a mostani keretből Niklas Lombnak járt, az 1976-tól tíz éven át a Leverkusenben futballozó Jürgen Gelsdorf pedig Piero Hincapiéé, a németek ecuadori válogatott védőjéé.

Az emeleti étteremben is készen áll minden az esti nyüzsgésre, az aulában pedig ott díszeleg az 1998-ban elhódított UEFA-kupa, valamint a Német Kupa megnyeréséért 1993-banjáró serleg is.

A városba érkező több mint kétezer ferencvárosi szurkolót fogadó vendégszektort is megnéztük, a magyar drukkereket háló választja majd el a pályától, kétoldalt pedig vaskerítéssel lesznek körülvéve.

Friss hír, hogy a drukkerek a határon történt rendőrségi átvizsgálás miatt a tervezettnél három órával később érnek a városba. Úgy tudjuk, jó esetben 18 órakor futhat be Leverkusenbe a szurkolókat szállító szerelvény, a stadion pedig közel két kilométerre van a vasútállomástól, és ha ehhez még hozzátesszük, hogy a beléptetés is időigényes, akkor szinte biztosnak tűnik, lesznek szurkolók, akik lemaradnak a 18.45-ös kezdésről.

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS, CSÜTÖRTÖK

18.45: Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik