Vívás: Szatmári András hatodik a madridi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 16:25
null
Szatmári András hatodik a madridi vk-n (Fotó: Földi Imre, archív)
Öt magyar lépett pástra a férfi kardozók madridi világkupaversenyének főtábláján – legmesszebbre Szatmári András jutott, aki hatodik lett.

A sérüléséből visszatérő dél-koreai O Szang Uk két héttel ezelőtt a szöuli Grand Prix-viadal elődöntőjében legyőzte Szilágyi Áront – olimpiai bajnokunk akkor úgy nyilatkozott, mintha egy másik bolygóról érkezett volna a 2019-es budapesti vb-n aranyérmet szerző vívó.

Nos, a dél-koreai átmentette jó formáját a madridi világkupa-viadalra is, szerencsére ezúttal csak egy magyarral babrált ki: a 64 között megverte Rabb Krisztiánt, utána viszont a nyolcaddöntőben kénytelen volt fejet hajtani Szatmári András előtt.

Igaz, Gárdos Gábor tanítványa egyetlen tussal verte csak a dél-koreait, de az egy tusos győzelem is győzelem, meg aztán abban a bizonyos budapesti fináléban O Szang Uk éppen Szatmárit győzte le, úgyhogy már csak a revans miatt is jó látni ezt a sikert, más kérdés, hogy utána a negyeddöntőben a tavalyi világbajnokság ezüstérmese, a francia Maxime Pianfetti, akit egyébként Kairóban Szilágyi Áron vert meg, ellen már nem ment jól Szatmárinak, így az éremszerzés ezúttal elmaradt.

Mármint a magyar éremszerzés, merthogy az első körben búcsúzó három magyar (Rabb mellett Gémesi Csanád és Iliász Nikolász) után Szilágyi Áron a nyolcaddöntőben kapott ki egy nagyon is vitatható tussal az iráni Ali Pakdamantól.

VILÁGKUPAVERSENY, MADRID
Kard. Férfiak. Egyéni. A 32 közé jutásért:
Szilágyi–J. Patrice (francia) 15:9, Szatmári–Mackiewicz (amerikai) 15:9, Pakdaman (iráni)–Gémesi Cs. 15:8, Alshamlan (kuvaiti)–Iliász 15:6, o Szang Uk (dél-koreai)–Rabb 15:8. A 16 közé jutásért: Szilágyi–Singh (indiai) 15:9. Szatmári–B. Bazadze (grúz) 15:7. Nyolcaddöntő: Szatmári–O Szang Uk (dél-korai) 15:14, Pakdaman–Szilágyi 15:14. Negyeddöntő: Pianfetti (francia)–Szatmári 15:10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik