P. A. 2021.03.05 16:59 Frissítve: 2021.03.05 17:09

Sportlövészet ob: Major a saját világcsúcsával megegyező eredménnyel bajnok

Major Veronika még jobban akart lőni – a keszthelyi klasszis a világcsúcsával megegyező döntős eredményt ért el sportpisztolyban a fedett pályás ob-n.

Major Veronika a saját világcsúcsával megegyező eredménnyel lett országos bajnok (Fotó: Földi Imre, archív)

 

A légfegyveres Európa-bajnoki válogatósorozat lezárultával a másik műfajban, 25, illetve 50 méteren is megkezdték a formába hozást sportlövőink a májusi összevont kontinensbajnokságra. A felkészülés első állomásaként a Fehér úti nemzeti lőtéren vasárnapig tartó fedett pályás országos bajnokságon méretik meg magukat a sportolók.

Pénteken a női pisztolyosok léptek lőállásba, és Major Veronika kétséget sem hagyott afelől, hogy máris kitűnő formában van. A keszthelyi klasszis a 30+30 lövéses alapverseny első szakaszában, a pontlövészetben még visszafogottabban teljesített, az erősségének számító gyors lövésekben viszont már remekül: három 99-es sorozatot jegyzett. Az i-re a pontot a döntőben tette fel, amelyben a saját világcsúcsával azonos eredményt, 40 találatot ért el.

„Noha a versenyt megelőző négynapos edzőtáborban elfáradtam, még jobb eredményt akartam lőni; úgy éreztem, több volt a kezemben az alapversenyben, amelyben szeretem, ha három százas sorozatot lövök, és maradt a döntőben is. De nem panaszkodom, a világcsúccsal megegyező, az országos rekordot beállító eredmény után jól fogok aludni – értékelt felszabadultan Major Veronika. – Ráadásul végre érzem, hogy sportoló vagyok, zökkenőmentesen tudom végezni a lövő- és a fizikai edzéseket, vannak edzőtáborok és versenyek is. Újra pörög az élet.”

Major edzője, Győrik Csaba szövetségi kapitány hozzátette: tanítványa teljesítményének értékét növeli, hogy nagy terheléssel járó edzésmunkából érkezett a viadalra.

„Csonka Zsófia alapverseny-eredményének is nagyon örülök, egy év kihagyás után nemzetközi szinten is jónak számító 584 kört lőtt. Noha a döntőben csak a negyedik lett, érezhető a teljesítményén az utóbbi időben elvégzett munka. Szakács Tündét is dicséret illeti, a szegedi versenyző technikai probléma ellenére verekedte be magát a döntőbe, ahol Sike Renátát is megelőzte. Mindig öröm, ha eredményes egy olyan klub versenyzője, amelynek nincs rendes lőtere” – mondta Győrik.

A férfiak gyorstüzelő pisztoly versenyszámának viadalát nem tartották meg, mert nem jött össze a bajnokavatáshoz minimálisan szükséges nyolctagú mezőny.

Hétvégén a puskások 3x40 lövéses összetett számával folytatódik a fedett pályás országos bajnokság; szombaton a nők, vasárnap a férfiak versenyét bonyolítják le.

FEDETT PÁLYÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (BUDAPEST)
Nők. Sportpisztoly. Országos bajnok:
Major Veronika (KELK, edző: Győrik Csaba, Keczeli Zoltán) 40 találat (alapverseny: 585), 2. Szakács (DLA) 27 (544), 3. Sike (BHSE) 26 (571)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.

2021.04.01 17:55:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

10 helyszínen, az ország 8 nagyvárosában várják a régi és új plazmaadókat. (x)