Darts: elmaradt a kilencnyilas, a holland a szponzorok miatt „aggódik”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 14:56
null
Dirk van Duijvenbode először jutott be a legjobb nyolc közé a World Matchplayen (Fotó: PDC)
Dirk van Duijvenbode 11–7-re legyőzte szerdán Michael Smitht a világbajnokság utáni legrangosabb PDC-dartsverseny, a blackpooli World Matchplay második fordulójában, ezzel életében először bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés 15. legjében a kétszeres vb-döntős angol játékos kis híján kilencnyilast dobott, csak a kiszálló, a dupla 12-es szektor hibádzott a tökéletes leghez. A reakciója és a mérkőzés utáni nyilatkozata alapján könnyen lehet, hogy holland ellenfele még Smithnél is jobban sajnálja, hogy a kilencedik nyíl célt tévesztett…

 

A World Matchplayen legutóbb 2018-ban láthattunk kilencnyilast, akkor Gary Anderson dobott hibátlan leget Joe Cullen ellen. Szerda este Michael Smith közel került ahhoz, hogy elkönyvelje az 1994 óta íródó verseny történetének nyolcadik tökéletes játékát, de a D12-es szektoron célt tévesztett a kiszállónál.

Érdekesség, hogy magyar idő szerint pontban éjfélt ütött az óra, amikor az angol elhajította a kilencedik nyilát.


„Szerettem volna, hogy bemenjen, mert akkor én is felkerülök a YouTube-ra, a jó nézettség pedig hízelgő a szponzoroknak” – mondta tréfás hangon Van Duijvenbode, aki a legjobb nyolc között honfitársával, a júniusi csapat-világbajnokságon (World Cup of Darts) vele párban a holland színeket képviselő Danny Nopperttel találkozik pénteken.

„Két és fél órára lakik tőlem, szóval nyilvánvalóan nem gyakoroltunk közösen. Az apartmanja négy mérföldre van tőlem, de még az is túl távoli – idézi a dartsnews.com a „Padlizsánfiút”. – Kedveljük egymást, de mindketten profik vagyunk és nyerni akarunk, a tábla előtt nem lesz barátság. Szerintem százas átlag körül játszik majd, tehát ha le akarom győzni, akkor nekem százkettő-százhárom körül kell dobnom. Ezen leszek.”

Van Duijvenbode „nagy pechjére” a negyeddöntőben már nem 10 vagy 11, hanem az egyik fél 16. megnyert legjéig tartanak majd a küzdelmek…

„Ez túl hosszú, szívesebben játszom négy nyert legig folyó meccseket – viccelődött a világranglista 14. helyezettje. – Soha nem játszottam még ilyen hosszú mérkőzést, a mostani tizenegy volt az eddigi legtöbb.”

A 21.10 órakor kezdődő mai (csütörtöki) programban a legutóbbi két World Matchplayt megnyerő két játékos, a címvédő Peter Wright és a 2020-as bajnok Dimitri Van den Bergh csap össze az elődöntőbe kerülésért, majd a kétszeres bajnok Michael van Gerwen és Nathan Aspinall játszik egymással.

DARTS, WORLD MATCHPLAY (BLACKPOOL)
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)
Peter Wright (skót, 1.)–Dimitri Van den Bergh (belga, 9.)
Michael van Gerwen (holland, 4.)–Nathan Aspinall (angol)
Gerwyn Price (walesi, 2.)–José de Sousa (portugál, 7.)
Dirk van Duijvenbode (holland, 14.)–Danny Noppert (holland, 11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik