Csupasport: ködben rajtolt, sárban futott, eltévedt, majd...

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.10.07. 21:24
Címkék
Fazakas Bíborka remekül alkalmazkodott a nehéz időjárási körülményekhez, és második helyen ért célba a 108 kilométeres szlovéniai versenyen.

ƒ

„Fogalmam sem volt, mire számíthatok, mivel a Julian Alps Trail volt az első nemzetközi versenyem – nyilatkozta a Csupasportnak Fazakas Bíborka, aki 15:18:28-as időt ért el. – Megnéztem az esemény előtt a rajt- és pontlistát, s azt láttam, hogy az alapján nem sok esélyem lesz jó eredményt elérni.Esőben és ködben rajtoltunk, a verseny alatt folyamatosan zuhogott, ráadásul nagyon hideg volt. A hegyekben az esőt felváltotta a hó, az sem volt kellemes. A köd és az eső miatt az elején el is tévedtem, húsz percet bolyongtam. Persze nem csak én tévedtem el egyedül, rajtam kívül sokan mások sem találták a helyes utat.Hatalmas sárban kellett futni, ám ez előnyömre vált, ugyanis nálunk, Erdélyben ez eléggé gyakori. Sokat futok hasonló körülmények között, a többieknek ez nem mindennapos. Ők nincsenek hozzászokva, nekem viszont jól jött.”ƒ
„Fogalmam sem volt, mire számíthatok, mivel a Julian Alps Trail volt az első nemzetközi versenyem –
nyilatkozta a Csupasportnak Fazakas Bíborka, aki 15:18:28-as időt ért el. – Megnéztem az esemény előtt a rajt- és pontlistát, s azt láttam, hogy az alapján nem sok esélyem lesz jó eredményt elérni.Esőben és ködben rajtoltunk, a verseny alatt folyamatosan zuhogott, ráadásul nagyon hideg volt. A hegyekben az esőt felváltotta a hó, az sem volt kellemes. A köd és az eső miatt az elején el is tévedtem, húsz percet bolyongtam. Persze nem csak én tévedtem el egyedül, rajtam kívül sokan mások sem találták a helyes utat.Hatalmas sárban kellett futni, ám ez előnyömre vált, ugyanis nálunk, Erdélyben ez eléggé gyakori. Sokat futok hasonló körülmények között, a többieknek ez nem mindennapos. Ők nincsenek hozzászokva, nekem viszont jól jött.”

Az erdélyi terepfutó beszámolójának folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik