Asztalitenisz: egyesben nincs főtáblásunk Szlovéniában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.01. 19:37
null
Madarász Dóra közel volt ahhoz, hogy a vegyes páros mellett egyesben is szlovéniai contender-verseny főtábláján szerepeljen (Fotó: WTT)
Nova Goricában, a selejtező második napján már csak Madarász Dóra és Hartbrich Leonie révén voltunk érdekeltek, ám a kvalifikáció harmadik fordulójában mindketten kikaptak, így egyesben nem lesz magyar játékos a főtáblán.

 

A WTT-sorozat szlovéniai contender-versenyén a selejtezőből induló hat magyar játékosból keddre már csak Madarász Dóra és Hartbrich Leonie maradt versenyben, mindketten a kvalifikáció harmadik fordulójában álltak asztalhoz.

Hartbrich Leonie (világranglista-152.) ellenfele a 24 éves indiai Sreeja Akula (77.) volt.Az esélyek inkább az ázsiai sikerét ígérték, a mérkőzésnek mégis voltak olyan időszakai, amikor a 23 esztendős Hartbrich volt fölényben. A hajráazonbanAkulának sikerült jobban, így ő jutott tovább a selejtező utolsó körébe.Madarász Dórának(76.)ugyanez volt a céljaa 21 esztendős olasz Gaia Monfardinivel(294.)szemben, ráadásul itt joggal reménykedhettünk abban, hogy a 29 éves magyar játékos legyőzi a rutintalanabb és sokkal hátrébb sorolt Monfardinit.Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás, ám az olasz egyre inkább magára talált, 2:1-re fordított. Madarász még kiegyenlített, sőt a döntő játszmát 4:0-s vezetéssel kezdte, ám ez is kevés volt a sikerhez.

Egyesben tehát egyetlen magyarnak sem sikerült kvalifkálnia magát a főtáblára, de mivel ahetedik helyen kiemelt Ecseki, Szudi férfipáros és a hatodiknak rangsorolt Ecseki, Madarász vegyes páros alanyi jogon a főtáblára került,a folytatásban is érdekeltek leszünk.

WTT-SOROZAT, CONTENDER-VERSENY, NOVA GORICA
Nők. Egyes. Selejtező.
3. forduló
Akula (indiai)–Harbrich Leonie3:2 (8, –5, –5, 8, 4)
Monfardini (olasz)–Madarász Dóra3:2 (–10, 10, 9,–7, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik