nemzetisport.hu 2019.04.07 20:07 Frissítve: 2019.04.07 21:28

WTCR: Björk az élen; Michelisz és Tassi is pontot szerzett

Thed Björk aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének utolsó futamán Marrákesben, miután a pole pozícióból induló Frédérich Vervisch már a rajtnál két helyett bukott, míg az élre ugró Yvan Muller vezető pozícióból esett ki előle. A második pozícióban így Vervisch zárt, míg dobogóra állhatott Mikel Azcona is. Michelisz Norbertet a nyolcadik, Tassi Attilát a 11. helyen intette le a kockás zászló, így mindkét magyar versenyző pontot szerzett.

Björk győzött (Fotó: Twitter)

 

A második időmérő leggyorsabbja, Frédérich Vervisch várhatta a pole pozícióból a harmadik verseny rajtját Marrákesben, mellette Yvan Muller foglalhatott helyet. Az első vasárnapi futamon az élről kieső Nicky Catsburg autója nem készült el idejében: a holland így nem tudott felállni rajtrácsra, amiért a tizedik hely üresen maradt.


Módosított szabályok és erős mezőny – indul az idény!
Panis végzett az élen a marrákesi nyitó edzésen
Björké a 2. edzés, Michelisz a 4. helyen végzett
Guerrieri nyerte a defektekkel tarkított első időmérőt
Guerrieri rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz pontot szerzett
Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a második időmérőn
Tarquini nyert; Michelisz újra pontot szerzett Marokkóban

A tizenötödik rajtkockát elfoglaló Michelisz Norbert ennek köszönhetően virtuálisan egy helyet már az indulás előtt javított, míg Tassi Attila a huszadik pozícióban kezdhette meg a versenyt.

Vervisch két helyet bukott az indulásnál, így Muller ugrott az élre, míg Thed Björk sorolt be a második helyre. Bár a rajtnál simán eljött a mezőny, nem zárult baleset nélkül az első kör: Yann Ehrlacher és Tiago Monteiro összeért, előbbi a gumifalban, utóbbi a portugál autójában kötött ki. Mindkét pilóta kiesett, míg a biztonsági autót ezúttal is pályára kellett küldeni.

Ezzel Michelisz a tizenegyedik, Tassi az ugyancsak pontot érő tizennegyedik pozícióba lépett előre. Az újraindítást követően nem történt változás, a mezőny elején egyedül Vervisch nézegetett ki Björk mögül, ám a belga nem tudott előzni.

Tíz körrel a vége előtt aztán az első vasárnapi futamhoz hasonlóan az élen álló járt rosszul: Müller az élről esett ki, a vezetést így Björk örökölte meg Vervisch és Mikel Azcona előtt. Az eset miatt lendült a sárga zászló, miközben a pontszerző helyen autózó Augusto Farfus még ugyanabban a körben  kénytelen volt váltóhiba miatt feladni a futamot – Michelisz már a kilencedik, Tassi a tizenkettedik pozícióban találta magát.

Öt körrel a leintés előtt az ötödik helyen haladó Jean-Karl Vernay nagyot bukott, és a gumifalban kötött ki, amiért újra biztonsági autós szakasz lépett érvénybe – Michelisz és Tassi újabb pozíciót nyert.

Björk nem engedte ki a kezéből a győzelmet, mögötte Vervisch és Azcona fért fel a dobogóra. A pontszerzők sorát Esteban Guerrieri, Gabriele Tarquini, Nestor Girolami, Gordon Shedden, Michelisz, Ma Csing-hua, Daniel Haglöf, Tassi, Mehdi Bennani, Andy Priaulx, Tom Coronel és Rob Huff egészítette ki – mindkét magyar pontot szerzett. Tassi ráadásul tíz pozíciót javított a rajthelyéhez képest.

A WTCR április 26. és 28. között folytatódik a magyar versenyhétvégével.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 3. FUTAM

1. Thed Björk (svéd, LYNK & CO)
2. Frédérich Vervisch (belga, Audi)
3. Mikel Azcona (spanyol, LYNK & CO)
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
...
8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

...
11. Tassi Attila (magyar, Honda)

 

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)