WTCR: Panis végzett az élen a marrákesi nyitó edzésen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 11:05
Az első szabadedzéssel vette kezdetét a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéje, egyben a 2019-es idénye. A leggyorsabb Aurélien Panis volt a Cuprával, míg a BoP-rendszer által hátráltatott Michelisz Norbert a 10. pozícióban zárta az első tréninget. Tassi Attila a 24. helyen végzett első WTCR-es szabadedzésen állandó pilótaként.

Az első tréninget megelőzően esett az eső Marrákesben, így még kissé nedves volt a pálya, mikor elindult az idény első gyakorlása. A 2019-es szezonra kissé átalakították a közvetítéseket, és ezentúl mind a három versenyt a televízióban lehet megtekinteni, a szabadedzések és az első időmérő élő közvetítése azonban maradt a sorozat hivatalos Facebook-oldalán. Marrákesben, így még kissé nedves volt a pálya, mikor elindult az idény első gyakorlása. A 2019-es szezonra kissé átalakították a közvetítéseket, és ezentúl mind a három versenyt a televízióban lehet megtekinteni, a szabadedzések és az első időmérő élő közvetítése azonban maradt a sorozat hivatalos Facebook-oldalán.

Az első hétvégén úgy tűnik, hogy akadt némi technikai probléma, ugyanis az élő videó csak az utolsó 20 percben volt elérhető. Az események természetesen addig is zajlottak – a versenyzők szorgosan rótták a köröket az új autókkal, így gyakran történt változás a sorrendet tekintve. Erősen kezdett Tassi Attila, akinek neve ekkor még főként az időeredményeket rangsoroló lista elején szerepelt.

Az utolsó negyedórába érve viszont voltak, akik még legfeljebb csak egy installációs kör erejéig jártak a pályán. Közéjük tartozott többek között Gabriele Tarquini, Rob Huff és Esteban Guerrieri, sőt Néstor Girolami még el sem hagyta a bokszutcát, ahol a szerelők nagyban dolgoztak a 29-es számú Hondán.

Az első edzéshez képest nem volt annyi pályaelhagyás, persze néha lengetni kellett a sárga zászlót egy-egy versenyző kisebb hibáinál. Látványosabb kicsúszásnak Niels Langeveld és Augusto Farfus esetét lehet nevezni.

Az élen egy tizedmásodperces előnnyel Aurélien Panis végzett a Cuprával, a második leggyorsabb Jean-Karl Vernay volt, a harmadik helyen Nick Catsburg végzett. Michelisz Norbert a 10., Tassi Attila a 24. pozícióban zárta a nyitó edzést.

A marrákesi hétvége programja 12 órakor folytatódik a második tréninggel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 1. SZABADEDZÉS
1. Aurélien Panis (francia, Cupra) 1:25.841
2. Jean-Karl Vernay (francia, Audi) +0.101
3. Nick Catsburg (holland, Hyundai) +0.185
4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +0.357
5. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +0.415

10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.712

24. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.718

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik