WTCR: Tarquini nyert; Michelisz újra pontot szerzett Marokkóban

Vágólapra másolva!
2019.04.07. 18:29
Gabriele Tarquini nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének második futamát Marrákesben, miután a pole pozícióból induló és féltávig vezető Nicky Catsburg versenye fékhiba miatt a gumifalban ért véget. Dobogóra állhatott még Jean-Karl Vernay és Yann Ehrlacher, míg Michelisz Norbert újra pontot szerzett a Hyundaijal. Tassi Attila a huszadik helyen zárt.

A fordított rajtrács értelmében Nicky Catsburg várhatta az élről a piros lámpák kialvását Marrákesben, míg mellőle Gabriele Tarquini indulhatott az első vasárnapi versenyen. Michelisz Norbert eközben a 15., Tassi Attila pedig a 21. rajtkockát foglalhatta el. Nicky Catsburg várhatta az élről a piros lámpák kialvását Marrákesben, míg mellőle Gabriele Tarquini indulhatott az első vasárnapi versenyen. Michelisz Norbert eközben a 15., Tassi Attila pedig a 21. rajtkockát foglalhatta el.

Catsburg jól kapta el a rajtot, és megtartotta a vezetést, mint ahogyan Tarquini és Jean-Karl Vernay is maradt a pozíciójában. Michelisz egy helyet javított, míg Tassi egyet hátralépett.

Bár az indulást követően nem történt számottevő akció, féltávnál jött a dráma: az élen álló Catsburg fékhiba következtében a gumifalban kötött ki, az eset miatt pedig a biztonsági autót is pályára kellett küldeni. A vezető pozíciót Tarquini örökölte meg, míg dobogós helyre lépett Yann Ehrlacher is. Ma Csing-hua a korlátozás alatt defektet szenvedett, így Michelisz már a 12. helyen haladt a Hyundaijal, Tassi pedig a 20. pozíciót foglalta el.

A biztonsági autós szakasz miatt két körrel megtoldották a versenytávot, így hat körrel a vége előtt folytatódhatott a futam.

A fennmaradó időben már nem történt változás: Tarquini nyerte meg az első vasárnapi futamot, míg Vernay és Ehrlacher zárt még dobogós helyeken.

Mögöttük Esteban Guerrieri, Mikel Azcona, Thed Björk, Yvan Muller, Tiago Monteiro, Frédérich Vervisch, Nestor Girolami, Augusto Farfus, Michelisz, Andy Priaulx, Tom Coronel és Gordon Shedden zárta a pontszerzők sorát. Tassi a huszadik helyen végzett.

A marokkói versenyhétvége programja a harmadik és egyben utolsó versennyel folytatódik – magyar idő szerint – 19.15-kor.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 2. FUTAM

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
2. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
5. Mikel Azcona (spanyol, Lynk & Co)
...
12. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
20. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik