B. Ö. B.
2023.06.04 08:59 Frissítve: 2023.06.04 12:08

Formula–E: folytatódik Günther szárnyalása Indonéziában

Maximilian Günther a Formula–E indonéziai versenyhétvégéjének második időmérőjén sem talált legyőzőre. A Maserati német versenyzője több mint fél tizedmásodperccel győzte le Jake Dennist a jakartai döntőben. A harmadik rajthelyről Mitch Evans vághat neki az idény 11. futamának.

Maximilian Günther nagyon ráérzett a jakartai versenypályára (Fotó: DPPI)

 

Pascal Wehrlein aratott győzelmet az indonéziai hétvége első versenyén. Mögötte Jake Dennis, illetve pályafutása során az első alkalommal a pole pozícióból rajtoló Maximilian Günther szelte át a célvonalat.

Vasárnap újabb fordulót rendeztek Jakartában, ami egy szabadedzéssel vette kezdetét. Günther ezúttal is a leggyorsabbnak bizonyult, előnye három tizedmásodperc volt Dennisszel szemben. A harmadik helyen Edoardo Mortara hangolt a szezon 11. időmérőjére.

Az A-csoportot Dennis zárta az élen, rajta kívül Sasha Fenestraz, Mitch Evans és Jake Hughes biztosította be részvételét a negyeddöntőkben. Günther szárnyalása a kvalifikáción is folytatódott, ugyanis a német versenyző jutott tovább az első helyen a B-csoportból. Günther mellett ez Mortarának, Wehrleinnak, illetve Stoffel Vandoornénak sikerült.

A negyeddöntőkben Evans Fenestrazt, Dennis Hughest, Mortara Wehrleint, valamint Güntger Vandoornét győzte le a továbbjutásért. Az elődöntőben elsőként Evans csapott össze Dennisszel. Kettejük párharcba igen izgalmasan alakult, ugyanis utóbbi mindössze egy ezredmásodperccel megelőzve győzte le Evanst.

Az elődöntő másik összecsapása zsinórban harmadik alkalommal házi versenyt hozott a Maserati pilótái között. Günther azonban ezúttal sem hagyta magát, s Mortarát legyőzve biztosította helyét a döntőben.

Az utolsó fordulóban Dennisszel csapott össze a pole pozícióért. Günther végül közel hat tizedmásodperccel autózott gyorsabb kört andrettis ellenfelénél, így akárcsak a jakartai első versenyen, a hétvége utolsó viadalát is az első rajtkockából kezdheti meg. Günther mellől Dennis rajtolhat, a második rajtsorból Evans és Mortara vághat neki az idény 11. versenyének.

Folytatás magyar idő szerint 10 órakor a futammal!

FORMULA–E
INDONÉZIA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Maximilian Günther (német, Maserati)
2. Jake Dennis (brit, Andretti)
3. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
4. Edoardo Mortara (svájci, Maserati)
5. Stoffel Vandoorne (belga, DS Penske)

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.