Autósport: csapatvezetőként is világbajnok lett a korábbi F1-es bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 09:35
null
Rosberg (jobbra) és világbajnok pilótája (középen)
A Formula–1 világát 2016 végén, a frissen megnyert világbajnoki címmel a zsebében hagyta el Nico Rosberg, aki az elmúlt hétvégén újabb vb-címre tett szert, igaz, ez alkalommal már csapatvezetőként jegyzi a sikert.

A Mercedesszel két évvel ezelőtt vb-címet nyerő, majd öt nappal a szezon után visszavonuló Nico Rosberg az idei évben a CIK-FIA gokart-világbajnokságában tért vissza a motorsportok világába, mint a Rosberg Racing Academy csapatvezetője és tulajdonosa.

Az elmúlt hétvégén a svédországi Kristianstadban rendezték a világbajnokság döntő futamait, s az OK kategóriában az RRA máris bajnokot ünnepelhetett: az olasz Lorenzo Travisanutto ellenállhatatlanul versenyzett a döntő futamban, a pole pozícióból indulva nyerte meg a futamot, s vele a világbajnoki címet is.

Nem Rosberg volt az egyetlen korábbi F1-es pilóta, aki jelen volt Kristianstadban: könnyen bele lehetett futni Juan Pablo Montoyába, aki a fiát kísérte el, vagy éppen a hivatalból jelen lévő Felipe Massába, aki a CIK-FIA elnökeként vett részt a rendezvényen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik