Öttusa, vk-döntő: magyar győzelem vegyes váltóban

Vágólapra másolva!
2024.05.26. 15:46
Szép Balázs és Gulyás Michelle kettőse diadalmaskodott az ankarai világkupa-döntőben (Fotó: AFP)
Aranyérmes lett a Gulyás Michelle, Szép Balázs páros vegyes váltóban az öttusázók ankarai világkupadöntőjében.

 

A szombaton zárult egyéni versenyek után vasárnap nyolc kettős küzdött az érmekért és a helyezésekért a török fővárosban.

A körvívásban a magyarok 27 győzelemmel és 15 vereséggel a második helyen végeztek. A lovaspályán hibátlanul, de – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján – hét másodperc időtúllépéssel mentek végig. Bónuszvívásban négy pluszpontot szereztek és már az úszás előtt az élen álltak. A medencében a 2x100 métert 1:57.94 perccel a leggyorsabban teljesítették, így tekintélyes előnnyel, 21 másodperccel a második helyezett egyiptomiak előtt kezdhették meg a kombinált számot, melyben a váltótagoknak 3x600 métert kellett futniuk két lövészettel megszakítva. A magyar váltó végül elsőként ért célba úgy, hogy az összetett számban 12:53.00 perccel a harmadik időt érte el.

ÖTTUSA, VILÁGKUPA-DÖNTŐ, ANKARA
VEGYES VÁLTÓ
1. Magyarország (Gulyás Michelle, Szép Balázs) 1381 pont
2. Egyiptom (Szalma Abdelmakszud, Ahmed Hamed) 1372
3. Koreai Köztársaság (Szong Szungmin, Dzsun Vungte) 1341

Egy nappal korábban a férfiak versenyében az olimpiai kvótás Bőhm Csaba győzött, Szép hetedik lett, míg a nőknél Guzi Blanka végzett a hetedik helyen, a szintén párizsi kvótás Gulyás pedig a 14. pozícióban zárt.

A vk-sorozat négy állomásból állt: Kairóban, Ankarában, Budapesten, végül Szófiában rendeztek versenyt, az ezeken elért eredmények alapján lehetett részvételi jogot szerezni a fináléra.

Az olimpiai kvalifikációs ranglistába a vk-döntőn elért egyéni eredmények is beleszámítanak. Közvetlen kvalifikációt még a június 9. és 16. között sorra kerülő csengcsoui világbajnokságon lehet kiharcolni – ehhez az első három között kell végezni –, végül az ötkarikás mezőnyöket a június 17-i kvalifikációs ranglistáról tölti majd fel a nemzetközi szövetség.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik