Sznúker-vb: Révész Bulcsú óriási meccsen maradt alul Cahill ellen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 01:54
Fotó: Getty Images, archív
Révész Bulcsú 10–8-ra kikapott James Cahilltől a sznúker-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában, így búcsúzni kényszerült a viadaltól.

 

A meccs Cahill kora délután kiharcolt, 4:3-as vezetéséről folytatódott. Az első frém közel háromnegyed órát tartott, és végül Cahill nyerte, de utána Révész rögtön szépített, majd egy hasonlóan hosszú játék végén összejött az egyenlítés! (5:5). Ezután ismét egy-egy frémet nyertek, a 17 éves magyar játékos meglökte a meccsen az első, 50 pont fölötti brékjét.

A mérkőzésen a későbbiekben sem záporoztak a nagy brékek. Cahill egymás után két frémet is hozott, s ezzel 8:6-os előnybe került. Ám Révész nem omlott össze, és megnyerve a következő két játékot –  az angolnak nem volt esélye ezekben – ismét egyenlített (8:8).

Cahill azzal vált híressé, hogy 2019-ben első amatőrként jutott a világbajnokság főtáblájára, majd ott a sportág történetének legyik egnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első fordulóban legyőzte a világelső legendát, Ronnie O'Sullivant. Innen kapta „Óriásölő” becenevét is.

Vagyis Cahill kiváló játékos, és ezt sajnos Révész ellen is bizonyította a meccs hátralévő részében. A 28 éves angol megnyerte a 17. és a 18. frémet is, utóbbit az egész meccs legnagyobb brékjével, 108-cal. A csata magyar idő szerint csütörtök éjfél után, éjjeli fél kettőkor ért véget.

Így tehát Cahill 10:8-ra megnyerte a párharcot, és továbbjutott, de Révész Bulcsú sem lehet elégedetlen, hiszen fiatal kora ellenére kiválósan játszott, értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Révész Bulcsú–James Cahill (angol) 8:10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik