Párizs 2024: 250 ezer új belépőjegy került forgalomba

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 10:55
Omega Countdown Clock Displays The Time Until The Paris Olympic Games Opening Ceremony
Száz nap múlva kezdődik a nyári olimpia Párizsban (Fotó: Getty Images)
Száz nappal az olimpiai játékok július 26-i megnyitóünnepsége előtt 250 ezer új belépőjegyet bocsátott forgalomba az olimpiai játékok szervezőbizottsága – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdán hivatalos honlapján.

Az olimpiai játékok száznapos visszaszámlálása alkalmából április 17-én, közép-európai idő szerint 10 órától néhány kivétellel minden sportág minden versenyszámát érinti ez a lehetőség. Az eladásra kínált jegyek fele olcsóbb lesz, mint 100 euró, emellett közel 20 ezer jegy ára 24 eurótól kezdődik – derült ki a MOB szerdai tájékoztatásából.

Ez lesz az utolsó jegyértékesítés a játékok előtt az összes olimpiai sportágra (kivéve a szörf, amelyre nem szükséges a belépőjegy).

Belépőjegyet lehet majd vásárolni többek között judo sportágra, ahol közel 2000 új jegy kerül forgalomba 24-től 380 euróig, vagy asztaliteniszre, ahol ebből az alapárból 12 ezer további belépőjegyet kínál a szervezőbizottság. A Stade de France-ban rendezendő atlétika jegyeket 24 eurótól 980 euróig lehet megvásárolni.

A Paris-La Défense Arénában zajló úszásra további 15 ezer belépőjegyet árusítanak majd 24 eurótól 690 euróig, illetve közel 35 ezer helyet kínálnak 24 és 420 euró között az Eiffel-torony lábánál rendezendő strandröplabdára.

A Bercy Arénában megrendezett sportágban közel 10 ezer új jegyet tesznek elérhetővé. Teniszben 12 ezer, a versailles-i kastély kertjében zajló lovas eseményekre 9000 új jegyet értékesítenek 24-től 420 euróig, beleértve az egyéni díjugrató döntőt 100 eurótól és a díjlovagló éremversenyt 85 eurótól.

Valószínűleg szoros lesz a verseny ezen jegyek némelyikének a megszerzésében, ezért „gyorsnak kell lenni” – hangoztatta Tony Estanguet, a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának (COJOP) elnöke.

A csapatsportokra szóló jegyek megvásárlására is lehetőség nyílik, mint például a Párizsban és Lille-ben rendezendő kézilabdatornára is. A jegyvásárlásról a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján közölt részleteket. 

Új jegyeket árusítanak a július 26-i nyitóünnepségre 90 eurótól, illetve a Stade de France-ban megrendezésre kerülő záróceremóniára 250 eurós ártól.

Továbbra is elérhetőek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárólagos partnerének, az On Location cégnek a belépőjegyeket is tartalmazó vendéglátási csomagjai, amelyek a legkeresettebb sporteseményekre kínálnak jegyeket és garantált szállodai szállást vagy más, egyénre szabott szolgáltatást.

A XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok lesz az első olyan olimpia, ahol a belépőjegyek kizárólag digitális formában érhetők el, ehhez pedig a ticketing applikáció letöltése szükséges, amelyen keresztül május közepétől lehetséges a megvásárolt jegyekhez való hozzáférés.

Kiegészítő tájékoztatásként, a Paris 2024 – Olympics applikációját is érdemes letölteni, amelyen keresztül bejelentkezés után jelenleg is lehetséges magánszemélyek számára a jegyvásárlás.

A jegyértékesítési felület – bővebb információkkal – ide kattintva érhető el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik