Sportlövő ob: Major Veronika és Tátrai-Fejes Miklós nyert légpisztolyban

Vágólapra másolva!
2024.03.15. 18:15
Major Veronika és Tátrai-Fejes Miklós is országos bajnok lett (Fotó: Árvai Károly)
A nőknél Major Veronika, a férfiaknál pedig Tátrai-Fejes Miklós nyert légpisztolyban a Százhalombattán zajló 10 méteres sportlövő országos bajnokságon.

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint Major, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője az alapversenyben 577 kört teljesített, majd 240.4 körrel győzött. A második helyen a paralimpiai bronzérmes Dávid Krisztina (BHSE) végzett 232.8 körrel, míg a már olimpiai kvótával rendelkező Fábián Sára Ráhel (Csepel TC) a dobogó legalsó fokára állhatott fel 212.9 körrel.  

A hölgyeknél csapatban a Polyókáné Sike Renáta, Dávid Krisztina, Major Nóra Tekla összeállítású BHSE-hármas lett az aranyérmes 1666 körrel, mögötte 1643 körrel a KSI „A”, illetve 1635 körrel a KSI „B” csapata zárt  másodikként és harmadikként.

A férfiaknál is hasonlóan alakult a verseny, mivel Tátrai-Fejes Miklós az alapversenyben is a legjobbnak bizonyult 573 körrel, a döntőben pedig 237.7 körös teljesítménnyel diadalmaskodott. A második helyen Rédecsi Máté végzett 234.7 körrel, a harmadik helyet pedig Hujbert Dániel szerezte meg 211.3 körrel.

Csapatban a Tóth Gábor, Szűcs Gergely, Csizmadia András alkotta UTE „A” együttes győzött 1680 körrel, második lett a BHSE 1670-nel, harmadik a KSI „A” csapata 1669 körrel.  

A légpisztoly vegyes csapat versenyszámban a Polyókáné Sike Renáta, Tátrai-Fejes Miklós BHSE-s duó bizonyult a legjobbnak, miután az aranymérkőzésen 17–13-ra legyőzte a Tisza Volán SC kettősét, Komáromi Krisztina Pannát és Nagy Lászlót. A bronzmérkőzésen a KSI „A” csapata, vagyis Nemes Adrienn és Trájer Szabolcs 17–13-ra verte a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub párosát, Major Veronikát és Tantó Milánt. Az alapversenyben a csapatok mindkét tagja 30 lövést adott le, s a kialakult sorrend alapján az első két helyezett egység lőtt az aranyéremért, a harmadik és a negyedik a bronzéremért.

Szombaton a puskások lépnek lőállásba a százhalombattai Városi Szabadidő Központban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik