Tollaslabda: Gonda Daniella triplázott az ob-n

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 19:53
Triplázott Gonda Daniella (Fotó: Facebook/Magyar Tollaslabda Szövetség)
Nem volt esély a címvédésre egyéniben a tollaslabdázók országos bajnokságán, ugyanis a két tavalyi győztes, Pytel Gergő és Sándorházi Vivien egyaránt kihagyta a hétvégi versenyt, mindketten Iránban igyekeztek értékes pontokat gyűjteni az olimpiai ranglistán.

Eközben Pécsen kiélezett mérkőzéseket játszottak a trónkövetelők, de meglepetés nem történt, révbe értek az első kiemeltek. A férfiaknál Szerecz Márton két szettben összesen kilenc pontot engedélyezett Kiss Ábel Bálintnak, majd Kollár Tamást is könnyedén győzte le, az elődöntőben pedig Tóth Kristófnál bizonyult jobbnak két szettben. A döntőben a második kiemelt Könczöl Ádám várt rá, aki játszmát nyert Szerecz ellen, de a harmadik szettet már behúzta a pécsiek kiválósága.

A női győztes, Gonda Daniella végig meggyőző teljesítményt nyújtott, a negyeddöntőben Bukoviczki Bianka, az elődöntőben Simon Alíz, a fináléban Szőke Mónika ellen nyert két sima játszmában. A Multi Alarm SE tollaslabdázója ráadásul hibátlan hétvégét zárt, ugyanis női párosban Szőke oldalán, míg vegyes párosban Kis-Kasza Miklóssal lett szetthátrányból fordítva aranyérmes – utóbbi döntő ritkán látható izgalmakat hozott. Kis-Kasza a férfi párost is megnyerte, Ágai Zsomborral elveszítették a finálé első játszmáját, de a folytatásban már nem kegyelmeztek Szerecz és Kereszti Zoltán kettősének.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, PÉCS
Döntők
Férfi egyes: Szerecz Márton (Multi Alarm SE)–Könczöl Ádám (Tisza TSE) 2–1 (16, -19, 15)
Női egyes: Gonda Daniella (Multi Alarm SE)–Szőke Mónika (VSD) 2–0 (14, 15)
Férfi páros: Kis-Kasza Miklós, Ágai Zsombor (VSD)–Szerecz, Kereszti Zoltán (Tisza TSE) 2–1 (-15, 9, 11)
Női páros: Gonda, Szőke–Hart Petra, Szabó Zsófi (Multi Alarm SE) 2–1 (-21, 11, 10)
Vegyes páros: Kis-Kasza, Gonda–Horváth Csanád, Hart (Multi Alarm SE) 2–1 (–18, 19, 23)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik