Románia: megszűnik a Novák Károly Eduárd által vezetett sportminisztérium

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 07:32
null
Novák Károly Eduárd
Romániában új kormány alakul, amelynek a munkájában már minden bizonnyal nem vesz részt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). A Marcel Ciolacu vezette új kabinetben a tervek szerint csökkentik a minisztériumok számát, ennek következtében megszűnik az önálló, sportért felelős tárca, amelyet 2020 decembere óta Novák Károly Eduárd paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpárversenyző vezetett – olvasható az erdélyi magyar sajtóban.

 

A Romániát vezető nagykoalíció tagjai már összefogásukkor, 2021 novemberében megállapodtak arról, hogy idén nyáron leváltják a kormányfőt, s így is lett: a Nemzeti Liberális Pártot képviselő Nicolae Ciuca átadta a helyét a Szociáldemokrata párthoz tartozó Marcel Ciolacunak. A kormányátalakítás során azonban vita alakult ki a minisztériumok elosztásáról, amelynek az lett a vége, hogy az RMDSZ szinte biztosan elhagyja a koalíciót – írja a Maszol.

Az már szinte biztosan eldőlt, hogy az új kormányban kettővel kevesebb minisztérium lesz, az egyik megszűnő tárca a 2020 decembere óta a magyar Novák Károly Eduárd által vezetett Sportminisztérium (2021 novemberig Ifjúsági- és Sportminisztérium), amelynek a feladatköreit a Családügyi, Ifjúsági és Esélyegyenlőségi Minisztérium veszi át – számolt be róla a Transtelex.

Az önálló sportügyi tárca megszüntetése okán Novák, aki hivatalba lépése után egy nagyszabású sportstratégia megvalósításába kezdett bele, temeti az ország sportéletét. „Nyugodj békében, román sport!” – fogalmazott kedden késő este közzétett Facebook-bejegyzésében a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpárversenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik