Videó: micsoda sportember! Vezetett ellenfele, mégis „visszaadta” a tust Szilágyi Áron

Vágólapra másolva!
2023.03.25. 19:13
Mint megírtuk, a budapesti BOK-csarnokban rendezett férfi kardvívó-világkupaverseny döntőjében Szilágyi Áron a fináléban 14:10-ről fordítva diadalmaskodott a világranglista-vezető grúz Szandro Bazadze ellen. 8:4-es grúz vezetésnél kérdéses tust ítéltek meg háromszoros olimpiai bajnokunknak, ő azonban ismét bizonyította, mekkora sportember, visszaadta a tust a riválisának – derül ki az M4 által közzétett videóból.

A fináléban 8:4-re vezetett Szandro Bazadze Szilágyi Áron ellen, aztán a szünet után a grúz elérte a magyar klasszist, ám a gép nem jelzett. Bazadze a jól elvégzett munka után hátat is fordított Szilágyinak, ám pontot nem kapott – piros lapot viszont igen.

A szabályok értelmében ugyanis az a vívó, amelyik hátat fordít ellenfelének a páston, sárga lapot kap, ám mert a grúz egyet már begyűjtött a döntőben (keresztlépésért), jött a piros – és a találat Szilágyinak.

Olimpiai bajnokunk jelezte, hogy ne adjon a bíró piros lapot, hiszen ellenfele talált, de a bíró nem tehetett mást, felmutatta a lapot.

Mert a szabály az szabály.

Szilágyi Áron meg Szilágyi Áron: a következő rajtnál „feltett kézzel” indult a csatába, így „adta vissza” az előző találatot ellenfelének.

Nincs kérdés, vita sem: nemes cselekedet volt. Természetesen Bazadze is megköszönte Szilágyi gesztusát, előbb pacsival, majd öleléssel és tapssal hálálta meg a tettet.


AZ NSO AJÁNLJA: Szilágyi Áron aranyérmes a budapesti vk-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik