Tollaslabda: Kőrösi elődöntős a magyar nemzetközi bajnokságon

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 18:44
null
Kőrösi elődöntős (Fotó: Magyar Tollaslabda-szövetség)
Női egyesben három magyar is bejutott a legjobb nyolc közé, közülük pedig Kőrösi Ágnes a negyeddöntőt is sikerrel vette a 47. Magyar nemzetközi tollaslabda bajnokságon.

 

Mindhárom magyar induló sikerrel vette a főtábla második körét női egyesben a 47. Magyar nemzetközi tollaslabda bajnokságon, így a délutáni negyeddöntők során is volt kinek szurkolnia a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok telt házas közönségének. A sorolás szeszélye folytán két honfitársunk már a négy közé jutásért összekerült, a harmadikként kiemelt Kőrösi Ágnes az ötödikként kiemelt Sándorházi Vivien ellen lépett pályára.

Az első játszma igencsak fordulatosan alakult, Kőrösi 8–4-es vezetése után sorozatban hat pontot szerzett Sándorházi, ám a szett második fele Kőrösinek sikerült jobban (21–16). A második szettet 6–1-gyel kezdte Kőrösi Ágnes, ellenfele sokáig nem tudott mit kezdeni a rövidítéseivel, s bár a folytatásban faragott hátrányán, a játszmagyőzelemre nem volt esélye. Kőrösi első meccslabdáját még a hálóba szerválta, de a másodikat már kihasználta, így 21–17-re megnyerte a második játszmát is, és ott van az elődöntőben.

A selejtezőből a főtáblára jutó Szőke Mónikára nehéz feladat várt a negyeddöntőben, ugyanis a dán Frederikke Lunddal találkozott. Szőke a legjobb nyolc közé jutásért egy dán versenyzőt már búcsúztatott, ezúttal azonban sok hibával kezdte az első szettet, így ellenfele 9–2-re ellépett. A hálás közönség minden magyar pontot vastapssal jutalmazott, Szőke pedig megkezdte a felzárkózást, de a nyitó játszmát így is könnyedén, 21–12-re nyerte Lund. A második szett jóval szorosabban alakult, 11–9-re még Szőke Mónika vezetett, ám dán riválisa felgyorsította a játékot, amelyet a magyar lány nem tudott lereagálni, így kétszettes vereséggel búcsúzott a tornától.

A 47. Magyar nemzetközi bajnokság szombat délelőtt az elődöntőkkel, délután a döntőkkel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik