Rali Eb: Csomós hibamentes versenyzést és dobogót remél

Vágólapra másolva!
2023.10.03. 14:15
null
Csomós Miklós számára ismerős lesz a terep (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)
Hiba- és defektmentes versenyben reménykedik és a dobogós helyezést tűzte ki célul Csomós Miklós raliversenyző a hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő Európa-bajnoki (ERC) futamon, a Rally Hungaryn.

A pilóta Bán Viktor navigátorral az oldalán a Skoda Fabia Evo típusú versenyautóval második volt az ERC csehországi viadalán augusztusban, és mint azt az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedd reggel elmondta, ha hazai közönség előtt sikerül hibátlan teljesítményt nyújtaniuk, akkor reális esélyük lehet a dobogóra, vagy akár a győzelemre is.

„A Rally Hungary különleges szakaszokból áll, elég, ha csak a tokaji borvidéket, Mád környékét említem. Ennek a versenynek a sajátossága, hogy szűk és széles részek is vannak benne, ráadásul külön nehezítés, hogy néhány helyen murván is megyünk, ami aszfaltra alkalmas, slick gumikkal komoly feladat. Ezen a futamon nemcsak az számít, hogy ki mennyire tud gyors lenni a különböző körülmények között, hanem az is, hogy ki hogyan tudja menedzselni ezeket a kihívásokat” – fogalmazott Csomós, aki kiemelte, bár az Európa-bajnoki cím már eldőlt, az összetett első 10 helyezettje közül hét itt lesz Magyarországon, rajtuk kívül pedig néhány páros világbajnoki felkészülésnek használja ezt a viadalt.

„Azt gondolom, hogy az első öt közé kerülni jó eredménynek számít, én pedig úgy készülök, hogy az első gyorsasági szakaszt szeretném meghúzni, a Mád környéki etap pedig fekszik majd nekünk” – mondta a versenyző, aki arról is beszélt, hogy mivel a Zemplénben, Sárospatakon él, számára ismerős lesz a terep.

„Annak köszönhetően, hogy korábban, már október elején rendezik a versenyt, talán az időjárás sem fog bekavarni, úgyhogy bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni” – jelentette ki Csomós.

A versenyző a korábbi navigátorával, Nagy Attilával komoly balesetet szenvedett májusban, a Kanári-szigeteken, amiről Csomós elmondta, sokáig azt gondolta, hogy nem is fognak tudni visszatérni a mezőnybe ebben a szezonban.

„Júniusban még azt hittem, részt sem tudunk venni a Rally Hungaryn, mert annak a balesetnek komoly anyagi és lelki vonzata is volt. Viszont erősen tértünk vissza, túltettük magunkat a történteken, és ez nagyon fontos, mert ennek is köszönhetően stabilan tudjuk hozni a jó eredményeket” – nyilatkozta Csomós.

A Rally Hungary pénteken a nyíregyházi lőtéren sorra kerülő úgynevezett kvalifikációs szakasszal kezdődik, majd aznap este a máriapócsi Rabócsiringen sorra kerülő prológgal folytatódik. Szombaton további hét gyorsaságit – közte a nyíregyházi belvárosit –, vasárnap pedig négy szakaszt rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik