Vass László és Pelei Sándor duplázott a szigetszentmiklósi idénynyitón

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 11:33
A Magyar Jet-Ski-szövetség által rendezett országos-bajnokság 2007-es nyitóversenyén, Szigetszentmiklóson hat nemzet (magyar, német, olasz, szlovák, cseh, osztrák) versenyző álltak rajthoz. Az első versenynapon igazi nyári kánikula fogadta a versenyzőket és a nézőket, s az újonc szlalom versenyekkel kezdetét vette az idei szezon.

A női kategóriában Baróthy Beatrix győzedelmeskedett, Lémon Diána a második és Kocsik Mónika a harmadik helyen végzett, míg a férfiak között Győri László vihette el a győztesnek járó kupát a 12 éves Kurinka Richárd és utóbbi édesapja, Kurinka László előtt.

Délután indult a profik versenye, a hosszú távú Formula-versenyekkel, s kiderült, hogy a versenyzők nem pihentek a babérjaikon a télen, új és nagy teljesítményű versenygépek szálltak vízre, a csúcsmodell 350LE-s volt, 136 km/h végsebességgel.

A magyar bajnokság Formula-1, „királykategóriáját” a kategória tavalyi győztese, az Európa-bajnok Vass László nyerte a tavalyi világbajnoki ezüstérmes Sümegi László és a négyszeres Európa-bajnok Vágott András előtt.

Formula-2 kategóriában Vágott András győzött, s a hatalmas küzdelemben Sümegi László a második és Vass László a harmadik helyezést érte el.

A Formula-3 kategória 20 perces offshore versenyét a kategória 2006. évi bajnoka, Európa-bajnoki bronzérmes, Bíró Péter nyerte az ifjú tehetség, Szabó Gábor és a hatszoros magyar bajnok, Pelei Sándor előtt.

Másnap folytatódott a kiélezett küzdelem, az újoncok zártpályás versenyén ülős kategóriában (Novice Runabout) Győri László első, Kurinka László második és Balogh Gyula harmadik helyen végzett, míg állós kategóriában (Novice Ski-X2) a Szövetség legfiatalabb versenyzője, a tíz éves Szabó Barnabás győzedelmeskedett Sztrakon Zsolt és Mitrovics Gábor előtt.

Ski Stock kategóriában a háromszoros magyar bajnok, Puskás Zoltán diadalmaskodott a 14 éves Európa-bajnoki ezüstérmes osztrák Manuel Nöbauer és Zana Tamás előtt.

Ski Superstock kategóriában nagy küzdelemben, Pelei Sándor nyert Bíró Péter és Szabó Gábor előtt.

Runabout Limited kategóriában ismét folytatódott a szombati nagy küzdelem az első helyért a három klasszis, Sümegi, Vágott és Vass között. A három futam végeredményeként Vass László lépett a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve Sümegi Lászlót és Vágott Andrást.

A Runabout Superstock kategóriában az új, Kawasaki Ultrával Sümegi László futott be elsőként, a 18 éves Nyőgéri Csanád és Vágott András előtt.

A Free-style kategóriában a tavalyi győztes, Pelei Sándor vihette el a győztesnek járó kupát a Dakari kamionos menő, Szobi Balázs és az újonc Mitrovics Gábor elől.

A szövetség által rendezett második versenyt, 2007. június 16-17-én, Gersekaráton, a Karát Szabadidőpark taván rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik