Jótékonysági futással zárják az évet, minden megtett kilométer számít

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.31. 10:58
Szilveszterkor bárki csatlakozhat az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány virtuális közös futásához, amellyel a nehéz sorsú, sportolni vágyó gyerekeknek gyűjtenek adományokat.

Az eseményhez bárki csatlakozhat, aki regisztrál a Facebookon a „Fuss pont most!” elnevezésű eseményre, majd ezek után az év utolsó napján bárhol teljesíti – futva, kocogva vagy sétálva – az általa tervezett távot.


Így gyűlnek majd össze a virtuális kilométerek, amelyekkel pénzt gyűjthetünk a nélkülöző, de sportolni vágyó gyermekek számára. Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány ugyanis szponzorok segítségével minden megtett kilométer után száz forintot fordít arra, hogy edzőcipőt vásároljon a nehéz sorsú gyerekeknek. Emellett van lehetőség adománnyal hozzájárulni az akcióhoz, ennek részletei megtalálhatóak az esemény Facebook-oldalán.


Az ötlet nem új, tavaly szintén megrendezték az eseményt, akkor közel 65 000 kilométer gyűlt össze és több mint ötszáz gyerek lábára került sportcipő. A cél, hogy idén legalább ennyi kilométer és pénz összegyűljön, de persze az lenne a legjobb, ha még többen csatlakoznának, és sikerülne túlszárnyalni a tavalyi számokat.


Az esemény fővédnöke Lubics Szilvia ultrafutó, a főszervező pedig Gui Angéla, karitatív futónagykövet.



Az esemény alapja a bizalom, a megtett kilométerekről semmiféle bizonyítékot nem kell feltölteni, de természetesen a szervezők a becsületesség mellett mindenkit arra buzdítanak, hogy sportolva és aktívan zárja az évet.


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik