4 tanács, hogy ne hízzunk el karácsonykor

Vágólapra másolva!
2019.12.14. 12:36
A karácsonyi időszak lényege a családdal együtt töltött idő, a szeretet, a pihenés és persze a finom ételek. A sütiknek, jó ételeknek nehéz ellenállni, de a karácsonyt is élvezhetjük pluszkilók felszedése nélkül. Íme néhány tanács.

Irány a természet!
Az ünnepi időszakban végre van időnk filmeket, sorozatokat nézni. Ám a kanapén könnyen beszippantja az embert egész napra. Ne tunyuljunk el, sétáljunk inkább sokat a szabadban a családdal. Ha pedig magunkkal viszünk néhány kültéri sporteszközt, még nagyobb kedvünk lesz a mozgáshoz.

Fotó: Shutterstock

 

Óvatosan a kalóriákkal
Állítólag egy karácsonyi vacsora során akár 3000 kalóriát is elfogyaszthatunk, ami egy felnőtt ember számára javasolt napi kalóriabevitelnek felel meg. Ez a hatalmas mennyiség nemcsak súlygyarapodáshoz, hanem gyomorégéshez, gyomorfájdalomhoz is vezethet. Karácsonykor is étkezzünk úgy, mint egy átlag hétköznap, többször együnk kis adagokat.

Együnk vitamint!
Legyünk őszinték, a karácsonyi időszakban nem sok gyümölcsöt fogyasztunk. Az ünnepi menüben nem szerepel például az alma vagy a grépfrút. Pedig ebben az időszakban is nagyon fontos a vitamin- és ásványianyag-bevitel. Ne hagyjuk le a bevásárlólistánkról a gyümölcsöt.

Fotó: Shutterstock

Ne habzsoljunk!
Itt egy csoki, ott egy szaloncukor, egy tál süti, pogácsa. Vendégségben vagy otthon is akárhova nézünk, tele az asztal hívogató falatokkal, amiből akkor is hajlamosak vagyunk enni, amikor nem is vagyunk éhesek. Mielőtt a tányérért nyúlunk, nem árt átgondolni, hogy ez most valóban jólesik-e vagy csak a szemünk kívánja. Néhány pluszkilótól megkímélhetjük magunkat, ha tudunk nemet mondani.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik