A legnagyobb esély a játékos sportolás

Vágólapra másolva!
2018.09.03. 18:19
A szeszélyes időjárás ellenére csaknem háromezren játszottak, sportoltak a huszadik Családi Mozgásfesztiválon a Millenáris Parkban. Hamarosan jön az Európai Sporthét is.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) ingyenes programján hetvennél is több sportágat lehetett kipróbálni. A különös, trükkös bringák mellett a zenés tornák, a labdajátékok és – meglepetésre – a magyar népi játékok voltak a legnépszerűbbek, de sokan éltek az ingyenes szűrővizsgálatok adta lehetőségekkel is.

A „Környezetbarát szabadidősport” Erasmus+ projektnek is köszönhetően újszerű környezettudatos játékok színesítették az eseményt. A legtöbb résztvevőt felsorakoztató, legaktívabb megye Fejér megye volt.

„Nem kevesebbet szeretnénk, mint hogy minél többen sportoljanak rendszeresen, minél aktívabb legyen a magyar lakosság. Ezzel szemben nagy részük meggyőződéssel hiszi, hogy neki semmilyen köze sem lehet a sportoláshoz. Büszke a magyar sportsikerekre, de neki magának nincs mozgáshoz kötődő sikerélménye. Őket a legnagyobb eséllyel játékkal tudjuk kimozdítani ebből a passzivitásból” – foglalta össze a rendezvény küldetését Salga Péter.

A szövetség főtitkára hozzátette: ha ehhez hozzávesszük, hogy ez egy családi program, különleges értéket ad az eseménynek, hogy a sportoló szülők, esetleg nagyszülők példát mutattak a gyerekeknek.

 

A nagy sikerű rendezvény az Európai Sporthét (szeptember 23–30.) felvezető eseménye volt. A sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, és arra ösztönzi a lakosságot, hogy egy héten keresztül többet mozogjon, majd egész évben aktív maradjon.

A sporthét fő attrakciója, a #BeActive Night idén szeptember 29-én debütál a Tüskecsarnokban.

Az aerobik, tánc, jóga, tájfutás mellett teret kapnak olyan mozgásformák is, amelyekhez a nagyközönség csak ritkábban férhet hozzá, mint például a curling, a szinkronúszás, a búvárkodás, a sífutás, az önvédelmi és harcművészeti sportok.

De lehet majd versenyezni családi váltóúszásban, ki lehet próbálni a medencében felállított akadálypályát, SUP jógát, mindenféle gördülő járművet, kerékpáros KRESZ-pályát, vívást, nordic walkingot, lövészetet is.

További részletek: http://www.europaisporthet.hu„ target=”_blank„ ” rel=„nofollow”

Fotók: Limeshark média

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik