Nyerő mentalitást igazoltunk

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.07.22. 11:07
Eddig menő tehetségeket, potenciális twitter királyokat, vagy a lisszaboni éjszakai élet jövendőbeli meghatározó alakjait igazoltunk, de most...

David Villával-nem rajongói fotóEddig menő tehetségeket, potenciális twitter királyokat, vagy a lisszaboni éjszakai élet jövendőbeli meghatározó alakjait igazoltunk, de most a sok tehetség mellett be kell hogy mutassam a kedves olvasónak a 33 éves spanyol védőt, Joan Capdevilát. Igen, EB és VB győztes.David Villával-nem rajongói fotóEddig menő tehetségeket, potenciális twitter királyokat, vagy a lisszaboni éjszakai élet jövendőbeli meghatározó alakjait igazoltunk, de most a sok tehetség mellett be kell hogy mutassam a kedves olvasónak a 33 éves spanyol védőt, Joan Capdevilát. Igen, EB és VB győztes.

Azt hiszem, aki nem ismeri Capdevilát, annak legyen elég annyi, hogy a Villarealtól igazoltuk nem nyilvánosságra hozott összegért, 60-szoros spanyol, nyolcszoros katalán válogatott szélső hátvéd, aki minden bizonnyal Coentrao ideiglenes pótlására érkezett. Életrajz kutatóknak, családfa elemzőknek ajánlom a játékos angol nyelvű Wikipedia oldalát, ugyanis most sokkal fontosabb dolgunk is van, mint megírni egy sablonos bejegyzést, amiben kitárgyaljuk, hogy micsoda sikeres karrier áll Capdevila mögött.

Fontosabb dolgunk van, mert fel kell nyitnunk mindenki szemét, hogy nem egy 33 éves védő jött, hanem egy fickó, aki elért mindent, ami egy spanyol kisgyerek álma, és tudja pontosan, hogy a bármit képes véghezvinni egy csapat, ha megvan a kellő összetartás, és a nyerő mentalitás. Pont egy ilyen kell nekünk!

A portugál futballista, és a portugál futballszurkoló ugyanis kudarchoz szokott. Felnőtt egy Aranygeneráció, ami nem nyert semmit, sőt, az utolsó szalmaszálat sem tudta megragadni, és hazai pályán bukta el a 2004-es EB döntőt toronymagas favoritként, a nemzet csapata(gyk.:nem a Videoton, hanem a Benfica) pedig sorra bukja el a nagy meccseket, mint legutóbb az Európa-liga lájtos verzióját, ahol csak egy jóval gyengébb erőkből álló Bragát kellett volna kiejteni, hogy döntőbe jusson.

A portugál szurkoló ezek után nyilván pesszimista lett, látja, hogy a játékosai nem képesek véghezvinni azt, ami egész Portugália álma, csak egy szűk kisebbség, a Porto szurkolók érezhetik azt, hogy minden rendben van.

Capdevila nem csak a kordon innenső oldalán ünnepelMint gyakorló alkoholista az Aranypénteket, úgy szomjazta tehát Capdevilát a Benfica, aki egy szintén hasonló gondokkal küszködő futball kultúrából jött, hiszen a spanyolok legalább ekkora, ha nem nagyobb önértékelési zavarokkal küszködtek a válogatott sikertelensége miatt. 2008-ig, mert utána jött egy olyan generáció, akik nem csak utánpótlás tornákon, de felnőtt szinten is megmutatták.

Ez az ember ennek a generációnak a tagja, és ha 33 évesen már jópárszor meg is forgatják majd, vagy egy Hulk akkor csinál majd bohócot belőle, ahányszor csak találkoznak, az ő mentalitása nagyon kell. És ha még a a teljesítménye is világbajnoki lesz...

A képekért köszönet a tumblr-nek, és a fifa.com-nak.

Szolgálati közlemény! Aki Isztambulban nyaral augusztus 3.-án, az örülhet, ugyanis a Trabzonspor az isztambuli Atatürk Stadionban fogadja a Benficát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik