Női labdarúgó BL: a Lyon nyerte meg a kupát, visszavágott a Potsdamnak

Vágólapra másolva!
2011.05.26. 23:22
Címkék
Első Bajnokok Ligája-győzelmét aratta a francia Olympique Lyon női labdarúgócsapata, amely a londoni döntőben két góllal nyert a német Potsdam ellen.

A németek végig némi mezőnyfölényben játszottak, a franciák viszont remekül védekeztek és veszélyesen kontráztak. Az első félidő közepén a jobbhátvéd, Wendie Renard egy szöglet utáni kavarodásból szerzett vezetést a Lyonnak, majd a hajrában a remek cserének bizonyuló svájci Lara Dickenmann biztosította be a franciák győzelmét.

Egy évvel ezelőtt szintén ez a két csapat játszotta a döntőt, akkor gól nélküli mérkőzés után tizenegyesekkel a németek győztek 7–6-ra. A Lyon első BL-győzelemét aratta, és negyedik nemzetként – német, svéd és angol után – francia klub is felülhetett a trónra. A győzteseknek járó érmeket Michel Platinitől, az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) francia elnökétől vehették át. A mérkőzést a Fulham stadionjában rendezték meg.

Magyarországot az MTK képviselte a sorozatban, a 16 közé jutásért az Everton ellen mérkőzött, 0–0-s első mérkőzés után a visszavágón 7–1-es vereséget szenvedett, és nem jutott a nyolcaddöntőbe.

NŐI LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
Olympique Lyon (francia)–Potsdam (német) 2–0 (Renard 27., Dickenmann 85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik