BL: rossz előjelekkel készül az Inter a Porto elleni visszavágóra

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 07:31
null
Azért aggódniuk nem kell Lukakuéknak, hiszen náluk az előny... (Fotó: Getty Images)
A BL-párharc első, milánói meccsét az Inter nyerte meg minimális különbséggel, de az 1–0 minden, csak nem életbiztosítás az FC Porto otthonában...

Az Inter roppant hektikusan teljesít az elmúlt az időszakban. A naptári évben eddig csak egyszer sikerült egymás után két fordulóban is nyernie a bajnokságban, az utóbbi öt kör mérlege pedig így fest: döntetlen, győzelem, vereség, győzelem, vereség – azaz, a gárda a portugáliai BL-visszavágóra kifejezetten rossz előjelekkel készült, bár ha marad a tendencia, akkor egy győzelem is kifuthat Portóban.

„Mindig mindenért az edző a felelős, ha nyer, ha veszít a csapat, márpedig az Inter most egy erőnléti, pszichológiai és taktikai válságban van: Simone Inzaghi helyzete nehéz, mert hosszú távon összpontosításra képes csapatot kell összeraknia, különben minden fronton elbukunk”
– húzta le a keresztvizet az együttesről a klub korábbi elnöke, Massimo Moratti a Leggónak adott interjújában, a sokadik kritikát megfogalmazva a kék-feketék szakvezetőjével szemben.

Meglehet, a korábbi elnök a játékosok közül is kipécézett magának egyet: „Romelu Lukaku formán kívül játszik, és nagyon lassú.”

Lehet, hogy a belga csatár, aki egyébként az első felvonás egyetlen gólját szerezte, ismét a kispadon kezd, az Inter pedig a Lautaro Martínez, Edin Dzeko párossal támadhatja a portói kaput.

A vendégektől Robin Gosens biztosan kihagyja a találkozót vádlisérülés miatt, és Milan Skriniar játéka is erősen kérdéses. Az olasz csapattal szemben a másik jelentős érv, hogy az FC Porto eddig mind a négy hazai mérkőzését megnyerte itáliai csapatok ellen, amióta Sérgio Conceicao az edző. 2019-ben a Romát (3–1), 2021-ben a Juventust (2–1) verte meg, éppen a BL nyolcaddöntőjében, és mindkét gárda ellen továbbjutott, majd a Milant (1–0) győzte le a 2021-es csoportkörben, tavaly pedig a Laziót (2–1) az Európa-liga nyolcaddöntőjének rájátszásában (amely egyébként szintén a portugálok továbbjutásával végződött).

A Porto eddig tizennégyszer kapott ki az európai porondon egy-egy párosítás első mérkőzésén, de csak ötször tudott fordítani… Ám ha most fordítana, Portugália két csapatot is delegálna a negyeddöntőbe, a Benfica ugyanis már a múlt héten bejutott a nyolc közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:
FC Porto (portugál)–Internazionale (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik