BL: lehet, hogy Kylian Mbappé bevethető lesz a Bayern ellen

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.14. 09:37
null
A PSG idén is megpróbál felérni Európa csúcsára a három muskétás, Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé vezérletével (FOTÓ: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayern München gondtalanul várja a PSG elleni kedd esti mérkőzést, miközben a franciák Lionel Messi és Kylian Mbappé állapota miatt aggódnak.

 

Papíron a párizsiaké a világ talán legerősebb támadósora, ám kérdés, a párizsiak milyen összeállításban lépnek pályára kedd este a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Lionel Messi sérülés miatt kihagyta a legutóbbi, a Monaco ellen 3–1-re elveszített bajnoki mérkőzést, Kylian Mbappé pedig már február 1-je óta combizomsérüléssel bajlódik. Először háromhetes kihagyásról szóltak a hírek, a francia csatár vasárnap már a csapattal edzett, és elképzelhető, hogy pályára lép a Bayern ellen. Az argentin klasszis szinte biztosan bevethető lesz, ugyanakkor nagy kérdés, milyen állapotban van. A francia sztárcsapat nincs jó formában, a Monaco elleni vereség előtt 2–1-re kikapott a Marseille-től, és kiesett a Francia Kupából.

A Bayern ezzel szemben sorozatban három győzelmet aratott, és magabiztosan készülhet a PSG elleni rangadóra. A német együttes százszázalékos teljesítménnyel, tizennyolc szerzett és két kapott góllal, az Internazionalét és az FC Barcelonát megelőzve jutott be az egyenes kieséses szakaszba. Az eddigi menetelésben kulcsszerepe volt Leroy Sanénak, aki négy gólt szerzett, és két gólpasszt adott a csoportkörben, úgy, hogy sérülés miatt kihagyta az utolsó két találkozót – kedd este azonban biztosan ott lesz a pályán.

„Nagyon várom már a PSG elleni csatát – idézte a klub hivatalos honlapja a 27 éves szélsőt. – Optimisták vagyunk, tudjuk, mik az erősségeink, ezekre kell építenünk, és arra, hogy a Bayern általában jól teljesít a BL-ben. Persze mindannyian tisztában vagyunk azzal is, mekkora sztárok futballoznak a párizsiaknál. Emlékszem, amikor fiatalabb voltam, alig hittem el, hogy ilyen kaliberű labdarúgók ellen játszhatok. A meccsek utáni este kábultan feküdtem a szobámban. Most már nyilván más a helyzet, tudjuk, mi a dolgunk, és a legfontosabb, hogy élvezzük a játékot.”

A két csapat legutóbb a 2020–2021-es kiírás negyeddöntőjében találkozott egymással, akkor Párizsban 1–0-ra győzött a Bayern, ám 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal a franciák jutottak tovább. Ezúttal is izgalmasnak ígérkezik a párharc.


BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Február 14., kedd
21.00:
AC Milan (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) – élőben az NSO-n!

Február 15., szerda
21.00:
FC Bruges (belga)–SL Benfica (portugál)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Chelsea (angol)

Február 21., kedd
21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–SSC Napoli (olasz)

Február 22., szerda
21.00:
RB Leipzig (német)–Manchester City (angol)
21.00: Internazionale (olasz)–FC Porto (portugál)

VISSZAVÁGÓK
Március 7., kedd
21.00:
Benfica (portugál)–FC Bruges (belga)
21.00: Chelsea (angol)–Borussia Dortmund (német)

Március 8., szerda
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–AC Milan (olasz)
21.00: Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia)

Március 14., kedd
21.00: Manchester City (angol)–RB Leipzig (német)
21.00: FC Porto (portugál)–Internazionale (olasz)

Március 15., szerda
21.00: Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol)
21.00: SSC Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német)

A TOVÁBBI PROGRAM KULCSDÁTUMAI
Sorsolás Játéknapok
Negyeddöntő Március 17. Április 11–12., 18–19.
Elődöntő Március 17. Május 9-10., 16-17.
Döntő
Június 10.
Isztambul, Atatürk Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik