BL: Ha nyer a Liverpool, minden idők legjobb idényét produkálja – McManaman

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 13:00
A Liverpool FC és a Real Madrid korábbi játékosa, Steve McManaman is elmondta véleményét a közelgő Bajnokok Ligája-döntőről. 

A most 50 esztendős, már 2005-ben visszavonult angol Steve McManaman labdarúgó-karrierje során mindössze három csapatban játszott: a Liverpoolban, a Real Madridban és a Manchester Cityben. Ezekből is csak a két előbbi klub emelkedik ki, hiszen a Liverpoolnál (ahol nevelkedett) kilenc, a madridiaknál (akikkel két Bajnokok Ligája-címet nyert) négy évet töltött. Miután ez a két csapat játssza egymással a BL-döntőt, a FOX Sportsnál kíváncsiak voltak, mit gondol McManaman a szombati meccsről. Steve McManaman labdarúgó-karrierje során mindössze három csapatban játszott: a Liverpoolban, a Real Madridban és a Manchester Cityben. Ezekből is csak a két előbbi klub emelkedik ki, hiszen a Liverpoolnál (ahol nevelkedett) kilenc, a madridiaknál (akikkel két Bajnokok Ligája-címet nyert) négy évet töltött. Miután ez a két csapat játssza egymással a BL-döntőt, a FOX Sportsnál kíváncsiak voltak, mit gondol McManaman a szombati meccsről.

McManaman mindkét csapatot szíveli, de a Liverpoolnak szorít (Fotó: Getty Images)
McManaman mindkét csapatot szíveli, de a Liverpoolnak szorít (Fotó: Getty Images)

 

„Ha nyer a Liverpool, akkor úgy szerezhet három trófeát ebben az idényben, hogy a bajnokságban kilencvenkét pontot gyűjtött, ami szinte bármelyik másik évadban elég lenne a Premier League-serleghez, most nem volt elég. Éppen ezért úgy gondolom, ha tényleg behúzza a döntőt a Liverpool, akkor minden idők legjobb idényét produkálja” – kezdte a korábbi szélső.

A kétszeres BL-győztes, korábbi válogatott játékos hozzátette, hogy Angliában mindenki úgy tartja, az 1999-es triplázó Manchester United produkálta a valaha volt legjobb idényt, de közel sem szerzett ennyi pontot a bajnokságban, és az angol Ligakupa döntőjét is elbukta.

„Annak ellenére, amit elmondtam, ha mégsem nyer a Liverpool, az csalódás kell, hogy legyen Jürgen Kloppék számára, hiszen egy ennyire jól sikerült idényt már-már fájó nem három trófeával zárni” – tette hozzá McManaman, majd a mérkőzésről és a Real Madridról is szót ejtett.

„Négy évvel ezelőtt a Real Madrid volt a favorit, hiszen sorozatban nyerte a Bajnokok Ligája-címeket, igazi győztesek alkották a csapatot, de most már a Liverpool is van olyan sikeres, hogy valódi esélyesnek számítson. Természetesen mind a két csapatnak kiemelt helye van a szívemben, mindkét klubbal jó viszonyt ápolok, de úgy érzem, a Liverpool fog nyerni, és örülnék is neki.”

McManaman egyébként éppen a Stade de France Stadionban volt eredményes a 2000-es BL-döntőben, amit a Real Madrid 3–0-ra nyert meg a Valencia ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Szombat, 21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik