Gulácsi „rolózott” Szentpéterváron, továbbjutás kapujában az RB Leipzig!

Vágólapra másolva!
2019.11.05. 18:41
null
Gulácsinak nem sok dolga akadt, de akkor bravúrra volt szüksége (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig idegenben 2–0-s győzelmet aratott a Zenit Szentpétervár ellen, ezzel már kilencpontos a Bajnokok Ligája G-csoportjában, és óriási lépést tett a továbbjutás felé. A német csapat története során először hozott le kapott gól nélkül BL-meccset. A csoport másik meccsén este a Lyon hazai pályán 3–1-re legyőzte a Benficát.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
G-CSOPORT
Zenit (orosz)–RB Leipzig (német) 0–2 (Demme 45+5., Sabitzer 63.)

A TALÁLKOZÓ ESEMÉNYEI PERCRŐL PERCRE ITT!

Eddigi három találkozásuk egyikén sem tudta legyőzni a Zenit az RB Leipziget (egy döntetlen, két vereség), és a negyedik randevú sem sikerült jól az oroszok szempontjából. A meglepően passzív, az első perctől kezdve szinte csak az ellentámadásokra építő szentpéterváriak 2–0-s vereséget szenvedtek a Gulácsi Péterrel felálló, másik magyar válogatott labdarúgóját, Willi Orbánt sérülés miatt nélkülöző lipcseiektől.

A vendégek végig mezőnyfölényben futballoztak, az orosz kaput őrző Mihail Kerzsakov több nagy bravúrt is bemutatott az első játékrészben. A Leipzignek végül egészen a 45+5. percig, és a hatodik kaput találó kísérletéig kellett várnia az előny megszerzéséhez. A nem épp góljairól híres, több mint két év után ismét betaláló Diego Demme bombájával szemben viszont esélye sem volt az orosz kapusnak (0–1).

A Zenit a fordulás után sem tudta felpörgetni a tempót, sőt, Timo Werner beállítása után a Lipcse lett még veszélyesebb. A 63. percben az előző fordulóban a Zenit ellen szintén betaláló Marcel Sabitzer elpöckölte a labdát a kiszolgáltatott helyzetben kivetődő Kerzsakov mellett, megduplázva a fórt, s mintegy megpecsételve a szentpéterváriak sorsát. 0–2

A hajrában Gulácsinak ugyan két nagy védést is be kellett mutatnia, ezen azonban kevésbé a győzelem, mint inkább a Leipzig történetének első kapott gól nélküli BL-sikere múlott. A bravúr összejött!

A német együttes győzelmével már kilencpontos, és nagyon-nagyon közel áll az egyenes kieséses szakaszba kerüléshez.

A TALÁLKOZÓ ESEMÉNYEI PERCRŐL PERCRE ITT!

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Olympique Lyon (francia)–Benfica (portugál) 3–1
(J. Andersen 5., Depay 38., B. Traoré 89., ill. Seferovic 78.)

Alig kezdődött el a mérkőzés, az ötödik percben a franciák egy kisszögletet követő figura végén máris megszerezték a vezetést: Joachim Andersen fejelt az ötösről a léc alá.

Az első félidőben ugyan a Lyon valamivel többet birtokolta a labdát, mégis jóval több – ám veszélytelenebb – lövéssel próbálkozott a Benfica, a hazai előny azonban nem forgott veszélyben, olyannyira, hogy a félidő hajrájában Memphis Depay megduplázta a házigazda előnyét gyors kontra végén.

A második félidőre nem változott a játék képe, a Lyonnál volt többet a labda, de a Benfica volt a veszélyesebb, és Haris Seferovic szépített is az utolsó 10 percre fordulva – némi videózás után. Az egyenlítés azonban már nem sikerült a vendégeknek, sőt még a végén a hazaiaktól Bertrand Traoré is betalált, beállítva a 3–1-es végeredményt.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. RB Leipzig 4 3
1 6–4 +2 9
2. Lyon 4 2 1 1 7–4 +3 7
3. Zenit 4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Benfica 4 1
3 5–9 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik