BL: Ez egy nagyszerű győzelem, újraírtuk a klub történelmét – Osimhen

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 00:13
null
Victor Osimhen szerint történelmi sikert arattak (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a Napoli hazai pályán 3–0-ra elverte az Eintracht Frankfurtot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé. A vendégek részéről Sebastian Rode és Kevin Trapp is a Napolit dicsérte, míg az olaszok részéről a történelmi sikert emelte ki Luciano Spalletti és Victor Osimhen is a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Sebastian Rode, a Frankfurt középpályása a vereséget követően a Napolit méltatta: „Megint kikaptunk egy fantasztikus együttestől. Nagyon erősek, mindenki tudja a szerepét. A góloknál csúnya hibákat vétettünk, eladtuk a labdát és a támadóharmadban is hiányzott az átütő erő. Támadnunk kellett, meg akartuk mutatni, hogy mit tudunk, de ez csak részben sikerült. A Napoli egyszerűen jobb csapat– értékelt Rode, majd hozzátette – Nagyon büszke vagyok az együttesre. Bejutottunk a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. Senki sem számított erre. Ma négy védővel játszottunk és ez opció lehet a bajnokságban is.”

A németek kapusa, Kevin Trapp szerint is a jobbik gárda győzött. „Azt hiszem, mindentől függetlenül jó meccset játszottunk. Megpróbáltuk, azonban nagyon jó csapatuk van, megérdemlik a továbbjutást. Volt néhány lehetőségünk, még ha ziccert nem is sikerült kialakítani, de bátrak voltunk.” A 32 éves kapus eltökélten zárta a mérkőzés utáni nyilatkozatát: „Ha egyszer már játszottál a Bajnokok Ligájában, akkor mindig vissza akarsz oda térni. Megérdemelten nyertük meg az Európa-ligát és jutalmul szerepelhettünk a BL-ben.”

A Frankfurt trénere, Oliver Glasner is a Napolit méltatta. „Nem esik nehezemre elismerni, hogy a Napoli volt a jobb csapat, de meg kell dicsérnem a saját együttesem is. Jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen hazai pályán. Nagyon büszke vagyok a csapatra, Bajnokok Ligája-újoncként rögtön eljutottunk az egyenes kieséses szakaszba, itt azonban egy olyan ellenféllel találkoztunk, amely túl nagy falat volt számunkra.” A 48 éves osztrák edző szerint a négyvédős rendszernek megvoltak az előnyei, a széleken bátran megindultak, ám igazán komoly lehetőség hiányában nem jött össze a gólszerzés.

A Napoli történelme során először jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc alakulata közé.

Luciano Spalletti, az olaszok edzője történelmi sikerről beszélt, valamint csapata teljesítményét méltatta a találkozót követően. „Nem volt könnyű, de sikerült elérnünk egy történelmi jelentőségű lépcsőfokot a Napoli számára.” A 64 éves tréner a két gólt szerző Victor Osimhen teljesítményét is dicsérte, valamint elmondta, hogy eleinte szenvedtek a Frankfurt magas letámadása miatt.

A 24 éves nigériai válogatott labdarúgó maga is nyilatkozott az uefa.com-nak. „Szeretnénk élvezni a pillanatot és előre tekinteni. Ez egy nagyszerű győzelem, újraírtuk a klub történelmét. Továbbra is álmodozunk, nincsenek korlátaink. Követjük az edzőnket és előre tekintünk.”

A nyilatkozatok sorát Piotr Zielinski, a Napoli középpályása zárta. „A többi csapatnak most már félnie kell tőlünk. Örülünk a szurkolóink miatt, akik mindig mögöttünk álltak és örülünk a klub miatt. Boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy még ennél is többre vagyunk képesek.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
NAPOLI (olasz)–EINTRACHT FRANKFURT (német) 3–0 (1–0)
Nápoly,
Diego Armando Maradona Stadion.V:Taylor (angol)
NAPOLI:Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min Dzse (Juan Jesus, 66.), Mário Rui – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 74.) – Politano (Lozano, 66.), Osimhen (Simeone, 81.), Kvarachelia (Elmasz, 74.).Vezetőedző:Luciano Spalletti
FRANKFURT:Trapp – Buta, Tuta, N'Dicka, Lenz (Max, 67.) – Rode (Jakic, 74.), Sow – Knauff (Alidou, 62.), Götze, Kamada – Borré.Vezetőedző:Oliver Glasner
G.:Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64. – 11-esből)
Továbbjutott a Napoli,5–0-s összesítéssel.

A nap másik mérkőzésén
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0
Továbbjutott: a Real Madrid, 6–2-es összesítéssel, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik