M. D. 2020.05.14 18:35 Frissítve: 2020.05.16 01:42

BL: Clattenburg elismerte, hibázott a 2016-os döntőben Ramos góljánál

Mark Clattenburg, a 2016-os Real Madrid–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-döntő angol játékvezetője a Daily Mailben írt jegyzetében elismerte, hogy csapatával együtt hibázott, amikor az első félidőben szabályosnak ítélte Sergio Ramos vezető gólját, és azt is elárulta, mit mondott Pepének, a királyi klub védőjének, amikor a második játékrész elején tizenegyest ítélt az Atlético javára. A 45 éves bíró a Real Madrid korábbi portugál középhátvédjéről bővebben is beszélt.

Mark Clattenburg (jobbra) őszintén beszélt a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőről (Fotó: AFP)

 

„A döntő félidejében a Real Madrid egy nullára vezetett, de a gól kisebb lesről született. Ez a szünetben tudatosult bennünk. Rossz döntést hoztunk, az asszisztensem hibázott – emlékezett vissza Sergio Ramos találatára Clattenburg, majd így folytatta: – A második játékrész elején tizenegyest adtam az Atléticónak, amikor Pepe szabálytalankodott Fernando Torresszel szemben. Pepe nagyon dühös volt, és tökéletes angollal azt mondta nekem, hogy »ez sohasem tizenegyes«. Azt válaszoltam neki, hogy »a ti gólotokat sem kellett volna megadni«. Ezek után csendben maradt. Az embereknek ez furcsán hangozhat, de a játékvezetők nem úgy gondolkodnak, hogy ha mindkét csapat kárára tévednek egyet, akkor helyrehozták a hibájukat, a játékosok viszont igen. Tudtam, hogy ha ezt mondom neki, akkor jobban elfogadja a helyzetet.”

Mint emlékezetes, a Clattenburg által megítélt büntetőt Antoine Griezmann a lécre bombázta, s bár a 79. percben Yannick Carrasco révén az Atlético egyenlített, később tizenegyespárbajban a Real Madrid nyerte meg a finálét.

A 2016-OS BL-DÖNTŐ ÖSSZEFOGLALÓJA (Ramos gólja 0:11-től)

Úgy tűnik, Gareth Bale csúsztatásának pillanatában Sergio Ramos valóban lesen tartózkodott (Fotó: Marca)

A 45 éves angol játékvezető – aki 2019 februárja óta a kínai bajnokságban bíráskodik – Pepéről részletesebben is beszélt, és kitért arra a jelenetre, amikor a milánói BL-döntőben kinyújtotta neki a nyelvét.

„Mindenki arról a »nyelvjátékomról« kérdez, amit akkor csináltam, amikor Pepe a földön fetrengett és színészkedett. Azt gondoltam magamban, »egy ekkora ember hogyan lehet ennyire puhány?«. Kétszer is eljátszotta ezt a meccsen, hogy kiállíttasson egy Atlético-játékost. Más játékvezető lehet, hogy bedőlt volna ennek, de én megtanultam a leckét, pontosan tudtam, milyen Pepe mentalitása, és szükségem is volt ezekre az ismereteimre, hogy tudjam őt kezelni. Olyan játékos volt, akiben nem bízhattál meg. Lehet, hogy bírói szempontból könnyű mérkőzésed volt, aztán előállt valami sunyi húzással” – emlékezett vissza a Real Madrid korábbi védőjére Clattenburg.

CLATTENBURG „NYELVJÁTÉKA”

2021.09.15 21:27:14

Bajnokok Ligája KRASZNAI BENCE

Hiába birtokolták többet a labdát a franciák, a belgák veszélyesebben játszottak náluk.

2021.09.15 20:24:32

Bajnokok Ligája B. Á., H. Á.

Az angol csapat remek mérkőzésen múlta felül olasz ellenfelét • Az Atlético és a Porto nem bírt egymással.

2021.09.15 20:35:19

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Kihagyták ziccereiket az olaszok, Camavinga zseniális gólpasszt adott – a csoport élén azonban a Sheriff áll!

2021.09.15 12:31:19

Bajnokok Ligája BOROS MIKLÓS

„Az elnök bejött az öltözőbe, közénk dobott egy kézigránátot. Azt mondta: ha nem nyertek, a meccs után igazi lesz a gránát.”

2021.09.14 19:06:33

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Rosszul kezdődött a katalánok Messi utáni korszaka a BL-ben, a német csapat szerencsés gólokkal, de megérdemelten nyert.