BL: Bárki is lesz ott a nyolcaddöntőben, megérdemli – Simeone

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 07:36
null
Junior Messias gólja döntött (Fotó: AFP)
Az AC Milan egy végig rendkívül kiélezett, feszült meccsen 1–0-ra nyert az Atlético Madrid otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, ezzel visszahozta a reményeit arra, hogy tavasszal a 16 csapatosra szűkülő mezőny tagja legyen. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a vezetőedzők!

„Nem értek egyet azzal, hogy rossz teljesítményt nyújtottunk volna, nem érheti szemrehányás a csapatot – kezdte értékelését Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. – Mindkét együttes igyekezett támadni az első félidőben, mi védekezésben rendben voltunk, elöl viszont nem mindig hoztunk jó döntést, de ez igaz a Milanra is. Matheus Cunha révén nagy esélyt szalasztottunk el az egyenlítéshez.”

„Szoros mérkőzés volt, egy apróság döntött. Ezek azok a pillanatok, amelyeket nem bocsát meg neked a Bajnokok Ligája. Továbbra is megvan minden esélyünk a továbbjutásra, bárki is lesz ott a nyolcaddöntőben, megérdemli. Optimistán látom a dolgokat, életben vagyunk, és tovább harcolunk.”

Stefano Pioli úgy érzi, csapata megérdemelt győzelmet aratott.

„Úgy helyénvaló, ha megünnepeljük a játékosokkal a sikert, remek teljesítményt nyújtottak. Megérdemelten nyertünk kiváló és bátor futballal, mert hittünk magunkban. Úgy érzem, jó úton járunk, ma megmutattuk, hogy mennyit fejlődtünk.”

Az olasz szakember szót ejtett Junior Messiasról, aki győztes góllal tette emlékezetessé az első BL-meccsét.

„Gyönyörű történet az övé, de szerintem még csak az elején járunk. Jó képességei vannak, ez a gól önbizalmat adhat neki. Nagy hasznára lehet a csapatnak.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

B-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Milan (olasz) 0–1 (Junior Messias 87.)
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál) 2–0 (Thiago Alcantara 52., Szalah 70.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 5 5 15–5 +10 15
2. FC Porto 5 1 2 2 3–8 –5 5
3. AC Milan 5 1 1 3 5–7 –2 4
4. Atlético Madrid 5 1 1 3 4–7 –3 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik