P. K. 2015.03.11 16:33 Frissítve: 2015.03.31 02:43

BL: az MTVA és a Sport Tv elviszi a meccseket a Digi elől

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a következő szezontól az MTVA és a Sport Tv közösen közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéseit, az eddig közvetítő Digi Sport viszont nem sugároz a jövőben BL-meccseket.

A jövőben a Sport Tv mellett az MTVA-n láthatjuk a Bajnokok Ligája mérkőzéseit (Fotó: Reuters)

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a 2015 augusztusától 2018 júniusáig tartó időszakra az MTVA és a Sport Tv szerezte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája magyarországi közvetítési jogait. Ez azt jelenti, hogy a Digi Sport , amely a jelenlegi idényben itthon a legtöbb BL-mérkőzést sugározta, az új szezontól már nem közvetít.

Úgy tudjuk, hogy a következő szezontól az első választás joga az MTVA-é lesz. Ez azt jelenti, hogy a közszolgálati csatornák (azt egyelőre nem tudni, pontosan melyik csatorna) a csoportmeccsek során a nyolc keddi és a nyolc szerdai találkozó közül is kiválasztanak egyet-egyet, míg a maradékok közül a Sport Tv választ.

A Sport Tv különböző csatornákon hét-hét mérkőzést is közvetíthetne kedden és szerdán, de várhatóan két-két találkozót tűz műsorra.

A televíziók közül a Sport Tv-t működtető AMC Networks International Central Europe adott ki hivatalos közleményt az ügyben a sport1tv.hu-n. Az MTVA-nál és a Digi Sportnál egyelőre nem kívántak reagálni a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

A SPORT TV KÖZLEMÉNYE
Az AMC Networks International Central Europe csatornáin Magyarországon minden korábbinál több Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz látható a következő három évben. A Sport1 és a Sport2 televíziót is működtető cég idényenként több mint 60 BL-találkozót tűz élőben műsorára – HD-minőségben.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a többek között a Sport1 és a Sport2 csatornát működtető AMC Networks International Central Europe közötti szerződés értelmében 2015 augusztusától 2018 júniusáig az AMC Networks három csatornáján (az élen természetesen a Sport1-gyel és a Sport2-vel) kedden és szerdán is minden kezdési időpontban élő Bajnokok Ligája-mérkőzések lesznek láthatók. A társaság a csoportkörben a 20.45-kor kezdődő összecsapásokból hármat is műsorára tűz, emellett a főtáblán élőben sugározza a 18.00-as kezdési időpontú találkozókat is. Az egyenes kieséses szakaszban az elődöntővel bezárólag minden játéknapon egy mérkőzés élőben lesz látható a Sport1-en. Az UEFA-val kötött szerződésnek és a széles csatornaválasztéknak köszönhetően az AMC Networks idényenként korábban egyetlen társaságtól sem látott mennyiségű, több mint 60 Bajnokok Ligája-találkozót közvetít élőben.

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy több mint a háromszorosára növeltük a nálunk látható Bajnokok Ligája-mérkőzések számát. A portfóliónkhoz tartozó csatornákon szezononként több mint hatvan meccset sugárzunk élőben, ez is jelzi, hogy tulajdonosunk mennyire elkötelezett a minőségi sport iránt. Az angoltól az olasz élcsapatokig mindenkit megmutatunk, aki látni akarja a Real Madridot, a Barcelonát, a Manchester Unitedet, a Bayern Münchent vagy a Romát, nálunk biztosan megtalálja” – nyilatkozta Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central Europe vezérigazgatója.

A Sport Tv 2012-ben, kilencéves szünet után szerezte meg ismét a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait, és a mostani megállapodásnak köszönhetően további három évig az európai futballelit magyarországi otthona lesz.

 

2023.06.09 23:36:07

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Óriási különbség, már-már sértő a fekete-kékekre nézve.

2023.05.17 23:37:15

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. José Mourinho 2010-ben győztes csapata jobbnak tűnt.

2023.05.17 15:00:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Haaland ezúttal sem talált be, Guardiola 100. győzelmét aratta a Bajnokok Ligájában.

2023.05.16 17:59:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Ismét megnyerte a derbit az Internazionale, és 2010 után ismét bejutott a sorozat fináléjába.

2023.05.10 18:03:05

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Dzeko és Mhitarjan góljára nem tudott válaszolni a vártnál sokkal gyengébb játékkal kirukkoló Milan a BL-elődöntőben.