BL: „A kapus megmentette a Zalgirist a nagy vereségtől” – litván lapszemle

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 14:34
null
Uzuni kimaradt tizenegyese (Fotó: Árvai Károly)
Az FTC 2–0-ra legyőzte a litván Zalgiris Vilniust a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában úgy, hogy a találkozó hajrájában Myrto Uzuni, a magyar bajnok támadója kihagyott egy tizenegyest. Íme, a litván lapok miként vélekednek a párharc első mérkőzéséről!

 

Lietuvos rytas: a lap a legerősebb magyar csapatnak nevezte a Ferencvárost, s megjegyezte, hogy a Zalgiris Vilnius roppant szokatlan, meggypiros mezben lépett pályára Budapesten. „A Fradi játékosai az első perctől kezdve veszélyesebbek voltak, s az eredmény rosszabb is lehetett volna, ha Edvinas Gertmonas kapus nem védi ki Myrto Uzuni tizenegyesét” – olvasható. A szerző hozzáteszi, a litvánoknak szerencséjük volt, hogy a játékvezető nem látott szabálytalanságot, amikor a kapus eltarolta Franck Bolit a tizenhatoson kívül.

15 minuciu Vilnius: a helyi újság is a litván csapat szokatlan felszerelését emelte ki, no meg azt, hogy hiába védte ki Uzuni tizenegyesét a vendégek kapusa, a Zalgiris elbukott Magyarországon. A cikk szerint roppant nehéz feladat vár a vilniusiakra, ha folytatni akarják a szereplést a Bajnokok Ligájában.

Alfa: „A kapus mentette meg a Zalgirist a nagy vereségtől” – áll a címben.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG

Ferencváros–FK Zalgiris Vilnius (litván) 2–0 (2–0)
Budapest,
Groupama Aréna. 10 107 néző.Vezette:Kruasvili (Varamisvili, Ahvlediani) –grúzok
Ferencváros:Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 90+2.) – Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 69.), Nguen (Zachariassen, 69.), Uzuni – R. Mmaee (Boli, 76.).Vezetőedző:Peter Stöger
FK Zalgiris:
Gertmonas – Bopesu, Tatomirovics, Ljubiszavljevics, Mikoliunas – Verbickas, Gamakov (Kis, 59.), Onazi (Kuklys, 84.) – Vidémont, J. Tadic (Sylvestr, 65.), Kyeremeh (Karamarko, 59.).Vezetőedző:Vlagyimir Cseburin
Gólszerző: Uzuni (25.), Nguen (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik