BL: az el Clásico szempontjából is fontos lenne a Benzema-gól

Vágólapra másolva!
2022.10.11. 11:01
null
Karim Benzema a Sahtar elleni első meccsen Valerij Bondarral harcol (Fotó: AFP)
Karim Benzema combsérülése után nem találja formáját, a francia labdarúgó 44 napja nem szerzett gólt, a Sahtar Doneck elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés alkalmat kínál, hogy önbizalmat szerezzen a Barcelona elleni vasárnapi bajnoki rangadóra. Az F-csoport másik mérkőzésén az RB Leipzig a Celtic vendége lesz.


SAHTAR DONECK–REAL MADRID     

Betalál-e újra Karim Benzema? A Real Madrid csatára a szeptember 6-i, Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (3–0) combsérülést szenvedett, s egy hónapot kellett kihagynia. Október 2-án az Osasuna elleni bajnokin tért vissza ­(1–1), kihagyott egy tizenegyest, s nem ment neki jól a játék.

Aztán a múlt héten a Sahtar Doneck ellen (2–1) hiába voltak nagy gólszerzési lehetőségei, nem talált be – az előző idénybeli Benzema biztosan kihasznált volna legalább egyet a helyzeteiből. Sérülése után szemlátomást nem megy még neki a játék, nem éles, a szombati, Getafe elleni bajnokin (1–0) pihentetés céljából ki is hagyta a keretből Carlo Ancelotti vezetőedző.

Az olasz szakember a keddi, Sahtar Doneck elleni BL-mérkőzésre tartogatja, a Real Madridnál ugyanis abban bíznak, ha ismét gólt szerez a francia csillag, jót tesz az önbizalmának a vasárnapi el Clásico, vagyis a Barcelona elleni bajnoki csúcsrangadó előtt.

Karim Benzema legutóbb augusztus 28-án az Espanyol ellen (3–1) talált be, vagyis már 44 napja nem szerzett gólt. Helyette ebben az időszakban Vinícius Júnior, Rodrygo és Federico Valverde vitte hátán a csapatot, amely keddi győzelme esetén már biztossá is teszi helyét a nyolcaddöntőben.   

Szoboszlai Dominikék győzelemre törnek (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominikék győzelemre törnek (Fotó: AFP)

 

CELTIC– RB LEIPZIG

Ötödik alkalommal szerepel a Bajnokok Ligája főtábláján az RB Leipzig, s eddig csak egyszer fordult elő, hogy nem Gulácsi Péter védte a német csapat kapuját. Tavaly novemberben koronavírus-fertőzése miatt hiányzott, a lipcseiek nélküle könnyedén, 5–0-ra nyertek az FC Bruges otthonában. Most nagyobb a baj, az 51-szeres magyar válogatott kapus a múlt héten, szerdán, a Celtic ellen 3–1-re megnyert BL-találkozón keresztszalag-szakadást szenvedett, vasárnap sikeres műtéten esett át (erről be is számolt közösségi oldalán), hónapokig nem védhet.

Sérülése miatt a norvég Örjan Nylandot szerződtette a klub, ő azonban januárig nem védhet a Bajnokok Ligájában, így a kedd esti összecsapáson vélhetően Janis Blaswich kezd. A 31 éves német kapusnak a múlt heti után ez lehet pályafutása második mérkőzése a BL-ben, de remélhetőleg nem ő lesz a főszereplő, hanem, mondjuk, Szoboszlai Dominik.  A magyar válogatott középpályás a Celtic és a Sahtar elleni (1–4) hazai találkozón egyaránt gólpasszt adott, és Marco Rose vezetőedzőnél kulcsemberré lépett elő.

A vendégek bízhatnak Christian Nkunkuban is, aki sorozatban három mérkőzésen szerzett gólt. A Bochum elleni (4–0) duplája után a Celtic, majd a Mainz (1–1) ellen is betalált. A továbbjutás szempontjából óriási jelentősége van a találkozónak, mivel a Real Madrid mögött még mindhárom csapat esélyes a továbbjutást érő második helyre. Győzelme esetén a Leipzig nagy lépést tesz a nyolcaddöntő felé, vereséggel viszont nehéz helyzetbe kerül. Ha a lipcseiek legalább egy pontot szereznek, pont­azonosság esetén megelőzik a Celticet.

Bár a klub Twitter-oldalának tanúsága szerint a lipcsei játékosok jó hangulatban érkeztek Skóciába, a csapat még sohasem szerzett pontot Glasgow-ban: az Európa-liga 2018–2019-es kiírásában 2–1-re kikapott a Celtictől, az előző El-idény elődöntőjében pedig 3–1-es vereséget szenvedett a Rangerstől. 

TBALLPROGRAM

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

F-CSOPORT
21.00: Sahtar Doneck (ukrán)–Real Madrid (spanyol), Varsó (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Celtic (skót)–RB Leipzig (német) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 3 3 7–1 +6 9
2. Sahtar Doneck 3 1 1 1 6–4 +2 4
3. RB Leipzig 3 1 2 4–7 –3 3
4. Celtic 3 1 2 2–7 –5 1

A TOVÁBBI KEDDI PROGRAM

E-CSOPORT
21.00: Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák)
21.00: Milan (olasz)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT

18.45: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Sevilla (spanyol)
H-CSOPORT
18.45: Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) (Tv: Sport2)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál)

A SZERDAI PROGRAM

4. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.45: SSC Napoli (olasz)–AFC Ajax (holland) (Tv: Sport1)
21.00: Rangers FC (skót)–Liverpool (angol) (Tv: Sport1)
B-CSOPORT
18.45: Atlético Madrid (spanyol)–FC Bruges (belga)
21.00: Bayer Leverkusen (német)–FC Porto (portugál)
C-CSOPORT
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Viktoria Plzen (cseh)–Bayern München (német) (Tv: Sport2)
D-CSOPORT
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Eintracht Frankfurt (német)
21.00: Sporting CP (portugál)–Olympique Marseille (francia)

TOVÁBBI CSOPORTÁLLÁSOK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik