Atlétikai vb: országos csúcsot futott a 4x400-as férfiváltó

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 19:48
null
Az országos csúcsnak örülő magyar váltó (balról): Kovács Árpád, Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán és Molnár Attila<br />(Fotó: Árvai Károly)
Nem sikerült a döntőbe jutás a 4x400-as magyar férfiváltónak a budapesti atlétikai világbajnokságon: a mieink az első előfutamban álltak rajthoz a szombat esti programban, és bár országos csúcsot futottak, a 8. helyen végeztek.

A Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összeállítású magyar kvartett természetesen erős mezőnyben futott, és Wahl remek futása (42.69), valamint Molnár (43.78) hatalmas hajrája ellenére az utolsó, a nyolcadik helyen ért célba, ám az időeredménye (3:02.65) új magyar csúcsot ér (az eddigi 3:03.64 volt).

A mieink összesítésben a 16. helyen végeztek, egy váltót, Srí Lankát megelőzve.

A futamot az Egyesült Államok (Trevor Bassitt, Matthew Boling, Christopher Bailey, Justin Robinson) nyerte meg 2:58.47 perccel, helyezéssel döntőbe jutott mögötte az indiai és a brit váltó is.

A második előfutamban Jamaica (Rusheen McDonald, Jevaughn Powell, Zandrion Barnes, D'Andre Andreson, 2:59.82) győzött Franciaország és Olaszország előtt.

Mindkét futamból az első három helyezett jutott tovább, és futhat a vasárnapi döntőben a további két legjobb időt futó váltó is – a botswanai és a holland.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik