Atlétikai vb: hajóval is érkezhetünk a világbajnokságra

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 12:14
null
Akár hajóval is meg lehet közelíteni a Nemzeti Atlétikai Központot (Fotó: wabudapest23.hu)
Rendkívüli járatokat indít a MAHART és új megállóval bővíti a körjáratait az augusztusi atlétikai világbajnokság idején, a szolgáltatás már június 17-én, a Nemzeti Atlétikai Központ családi nyitónapján is elérhető – jelentették be a szervezők.

Az egész napra érvényes hajójegy 1500 forintba kerül, amellyel a közönség eljuthat a Duna pesti oldalán, a Rákóczi hídtól délre található vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központba. Hajóval érkezni – akár a nyitónapra, akár a vb-re – nemcsak hangulatos és látványos, hanem egyben praktikus is, mert a MÜPA kikötőtől csak pár perc séta a főbejárat.

Június 17-én nyílt, ingyenes családi nap keretében veheti birtokba a közönség Budapest új sport- és szabadidőparkját, a Nemzeti Atlétikai Központot, amelyen megismerkedhetnek az atlétikai világbajnokság helyszínének olyan részleteivel is, amelyek a közönség számára nem lesznek láthatók a vb idején. Kipróbálhatják a világ egyik leggyorsabbjának tartott, különleges Mondo borítású futópályát, részt vehetnek a különböző távú futóversenyeken, fotózkodhatnak Youhuuval, a vb kabalafigurájával, és sportos, zenés programokon vehetnek részt a parkban.

A Nemzeti Atlétikai Központ könnyen megközelíthető gyalog, busszal, villamossal, hévvel és a MAHART-tal kötött együttműködés segítségévél immár hajóval is. Többszáz kerékpár tárolására alkalmas területet is kialakítanak a szervezők.

Június 17-én reggel 8.00 órától indul a Batthyány térről az első hajójárat a MÜPA kikötő irányába és délután 16.00-kor indul a MÜPÁ-tól az utolsó hajó, amivel el lehet indulni a Vigadó tér felé. Az 1500 forintos jegy egész napra érvényes, tehát oda-vissza akár többször is felhasználható. Csak a havi, negyedéves, vagy éves érvényességű Budapest-bérleteket fogadják el a járatokon.

Mivel a járat nem a közszolgáltatás része, ezért a helyi kedvezmények nem érvényesek. A bérlettel nem rendelkező 65 év felettieknek és 7 év feletti gyermekeknek jegyváltás szükséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik