S. Á.
2023.06.06 17:05 Frissítve: 2023.06.06 17:11

PL: nemcsak Szoboszlait, akár Messit és Ronaldót is megszerezheti a Newcastle

Több brit lap is arról ír, hogy a Newcastle-ben összeállhat a Benzema, Ronaldo, Messi csatársor – de ez egyelőre nem több puszta felvetésnél.

Benzema, Messi és Ronaldo (Fotó: Getty Images)

 

Több brit lap is arról ír, hogy a Szoboszlai Dominikot is kiszemelő Newcastle-ben együtt futballozhat Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, s Karim Benzema is csatlakozhat hozzájuk. Igaz, ez egyelőre nem több izgalmas elméleti lehetőségnél, és elsősorban minden azon múlhat, hogy mit akar az angol klub többségi tulajdonosa, a Public Investment Fund.

A Szaúd-Arábia kormányához kapcsolódó Nyilvános Befektetési Alap ugyanis hétfő óta szintén többségi tulajdonosa a Messit csábító Al-Hilalnak, a Karim Benzemát a hírek szerint már szerződtető Al-Ittihadnak, és a Cristiano Ronaldót soraiban tudó Al-Naszrnak. És ez a lényeg, mert a tulajdonosi kör elvileg megteheti, hogy rendkívül kedvezményes feltételekkel mindegyik játékost kölcsönadja a következő idényben a Bajnokok Ligájában szereplő Newcastle-nek.

Ehhez persze az is kellene, hogy Messi igent mondjon a szaúdi ajánlatra, amire akkor van esély, ha nem tudja őt szerződtetni a Barcelona. Arról nem is beszélve, hogy lehetnének következményei annak, ha az angol klub a gazdasági fair playt kijátszva jócskán a valós értékük alatt venné kölcsön az említett játékosokat. De sportszakmai szempontból sem lenne ez indokolt, mivel mindhárom labdarúgó elmúlt harmincéves, márpedig a Newcastle-nél inkább egy hosszú távon erős sztárcsapat építése lehet a cél. Szoboszlai Dominik beleillik ebbe a képbe, Messi és Ronaldo már nem.

Reálisan tehát egyelőre nincs sok esély arra, hogy összeáll a jól hangzó Ronaldo, Benzema, Messi csatársor. Ugyanakkor az is tény, hogy marketingszempontból hatalmasat szólna egy ilyen megállapodás, és óriási érdeklődést generálna. Éppen ezért az nem zárható ki, hogy éppen emiatt az egyiküket valóban kölcsönveszi a Newcastle.


 

2023.12.09 13:17:45

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Mohamed Szalah a 150. Premier League-gólját, összességében pedig a 200. liverpooli találatát szerezte meg.

2023.12.06 16:38:40

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A sok sebből vérző angol nagy csapatok rangadóján a házigazda Manchester United győzött.

2023.12.03 17:15:07

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pep Guardiola csapata hiába vezetett kétszer is, a Tottenham az utolsó percekben megmentett egy pontot.

2023.12.02 22:57:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Fulham kétszer egyenlített, majd vezetett, mégis a Klopp-csapat nyert. Szoboszlai 65 percet játszott.

2023.11.30 14:08:37

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A 21 éves támadó Londonban alapemberré vált, és már volt csapata hálóját is bevette a PL-ben…