H. D. 2020.08.22 14:38 Frissítve: 2020.08.24 00:43

MU: testi sértéssel és vesztegetéssel vádolják Maguire-éket

Görög sajtóhírekre hivatkozva számoltunk be róla, hogy Míkonosz szigetén letartóztatták Harry Maguire-t, a Manchester United védőjét. A hírt azóta az angol klub is megerősítette, valamint további részletek is kiderültek az ügyről.

Harry Maguire és társai két éjszakát is őrizetben töltöttek (Fotó: AFP)

 

„A klub tudomást szerzett az eseményről, amely Harry Maguire-t érintette szerda este Míkonoszon. A kapcsolatot felvettük Harryvel, aki teljes mértékben együttműködik a görög hatóságokkal. Ennél bővebben nem kívánjuk kommentálni a történteket” – áll a Manchester United pénteken kiadott közleményében.

Görög sajtóhírek szerint Maguire-ék egy másik brit társasággal kerültek szóváltásba egy bárban. A veszekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik több embert is a kapitányságra kísértek. Ott az angol védő és két társa a rendőrök ellen fordult, szóban sértegették őket, majd valamelyikük meg is ütötte az egyik rendőrt. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a rendőrkapitányságon egyikük pénzzel megpróbálta megvesztegetni a rendőröket.

A The Guardian egy rendőrségi szóvivőt is idéz a beszámolójában, szerinte legalább két rendőrre támadták rá, ököllel ütötték, valamint rugdosták is őket. A The Sun bulvárlap szerint a vitát az robbantotta ki, hogy a másik társaság a Manchester United szidalmazásával cukkolta Maguire-éket, valamint a labdarúgó társaságában lévő nőkkel hetyegtek.

Maguire és a másik két letartóztatott brit férfi két estét töltött őrizetben, majd a Míkonosszal szomszédos Szírosz szigetén hallgatták meg őket szombat délelőtt. A Sky Sports beszámolója szerint az ügyész szóbeli bántalmazással, testi sértéssel és egy tisztviselő megvesztegetésének kísérletével vádolja őket. Az egyelőre nem tisztázott, hogy Maguire-t pontosan mivel vádolják, de a vesztegetésért akár három év börtönt is adhat a bíróság.

A beszámolók szerint Maguire ott volt a bíróságon, és tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ügyét augusztus 25-én tárgyalják majd a távollétében, mivel vallomást tett, és így szabadon elhagyhatja Görögországot.

Az angol válogatott védő a bíróságról való távozása közben nem kívánta kommentálni a történteket.

Card

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Phil Foden 44. percben szerzett gólja döntött. Ezzel tovább él a Man. City november 21-e óta tartó veretlenségi sorozata.

2021.01.12 20:32:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin Paul Pogba gólja döntött, kellett némi szerencse is az MU-sikerhez.

2021.01.08 20:16:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Aston Villa a fiataljaival állt ki Szalahék ellen, a magyar kapus nem vallott szégyent a világsztárokkal szemben.