CS. B. 2021.04.23 14:24 Frissítve: 2021.04.23 22:04

MU: Cristiano Ronaldo kevesebb fizetésért is visszatérne?

Az olasz és a spanyol sajtóban is téma, hogy Cristiano Ronaldo fontolgatja, a Juventustól visszatér korábbi csapatához, az angol Manchester Unitedhez – a hírek szerint a portugál ügynöke, Jorge Mendes már dolgozik az ügyön.

Sajtóhírek szerint Jorge Mendes (balra) már azon dolgozik, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe (Fotó: AFP, archív)

 

 

A Juventus játékosa, Cristiano Ronaldo visszatérhet korábbi csapatához, a Manchester Unitedhez, még akkor is, ha ez jelenlegi fizetésének csökkentésével jár – számolt be a La Gazzetta dello Sport.

Az olasz sportnapilap információja szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fontolóra vette, hogy távozik a Juventustól az idény végén, amely nem a tervei szerint alakult. A portugál támadónak 2022 júniusáig érvényes az éves szinten 31 millió eurós fizetést garantáló szerződése, de csapata gyenge szezonja és a Juve nehéz anyagi helyzete miatt tizenkét év után visszatérhet a Manchester Unitedhez, amelynél pályafutása során először nyerte meg az Aranylabdát, majd onnan szerződött 2009-ben a Realhoz, Madridból pedig 2018-ban a Juvéhoz. Ahhoz, hogy Ronaldo újra a Premier Leauge-ben futballozhasson, még fizetési igényeiből is lejjebb adna a hírek szerint, de évi 20 millió euró alatti bért már nem fogadna el.

A sportnapilap azt is hangsúlyozta, hogy a manchesteriek szakvezetője, Ole Gunnar Solskjaer is szívesen látná Ronaldót, továbbá a játékos ügynöke, Jorge Mendes is a visszatérésben látja a jövőt. A spanyol Marca szerint Mendes már dolgozik is az ügyön, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe.

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus legalább 29 millió eurót szeretne kapni játékosáért, illetőleg nyitott egy Paul Pogbát érintő cserére is, de erre a megoldásra állítólag az MU nem vevő.

A beszámolók szerint a Juvénak azért is lehet égető az ügy megoldása és Cristiano Ronaldo távozásával a kiadásai csökkentése, mert a Szuperliga-projekt bukása után pénzügyileg veszteségre, illetve UEFA-szankciókra is számíthat.

 

 

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.