Man. City: Guardiola tart attól, hogy megint beragadnak a rajtnál

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 12:55
null
Guardiola aggódik, úgy érzi, csapata közel sem áll készen a PL-rajtra (Fotó: Getty Images)
Pep Guardiola bizonytalan: a menedzser szerint a 2021–2022-es Premier League-idény rajtja sokkal inkább hasonlít az előző évadéhoz, amikor a koronavírusjárvány miatt nagyon rövid pihenőidő jutott a csapatok számára, mint az azt megelőző években tapasztaltakhoz. Mindez aggodalommal tölti el, s szeretné elkerülni, hogy hasonlóan beragadjon csapata, a Manchester City a rajtnál, mint tette azt szűk egy évvel ezelőtt. Emlékezetes, bár a manchesteriek végül magabiztos előnnyel nyerték meg a bajnokságot, csupán a 20. fordulóban álltak az élre…

 

A Manchester City vasárnap a Tottenham elleni bajnokival kezdi meg címvédő hadjáratát a Premier League-ben. Pep Guardiola a rangadó előtt nem volt túl derűlátó, mint megjegyezte, úgy kezdik az évadot, hogy a teljes keret alig-alig tudott együtt készülni a játékosoknak az Európa-bajnokság, a Copa América vagy épp az olimpia jelentette válogatottbéli elfoglaltsága miatt.

„Korábban volt négy-öt hetünk együtt, hogy felkészüljünk az idényre. Most a vasárnapi mérkőzés lesz az első alkalom, amikor úgy ahogy, de teljes lesz a keretünk – ez egy egészen más helyzet– jelentette ki a Tottenham elleni rajt kapcsán Guardiola az ilyenkor szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón. – A helyzet sokkal jobban hasonlít az előző évihez, amikor valódi felkészülési mérkőzés nélkül játszottunk a Wolverhamptonnal… Az emberek azt kérdezték tőlem, milyen lesz a csapat, nekem pedig fogalmam sem volt, mire számíthatok. Egyszerűen nem láttam őket együtt játszani az idényrajt előtt.”

Guardiola helyzetét nehezíti, hogy az Eb-t is megjárt két kulcsjátékosa, Kevin De Bruyne és Phil Foden is hiányozik sérülés miatt.

„Az lesz a kulcs, hogy fejben mennyire leszünk felkészültek és erősek. Úgy próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, hogy tudjuk, egyelőre messze vagyunk a legjobb formánktól. Ami fontos, az az, hogy ne ragadjunk be úgy, mint egy évvel ezelőtt. Szeretnénk minél több pontot szerezni a szeptember eleji válogatott szünetig. Ez segítene az önbizalmunkon, és gyorsítaná a folyamatot, hogy napról napra, hétről hétre és meccsről meccsre egyre jobbak legyünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapat képes lesz elérni a kellő dinamikát a játékban, a kérdés inkább az, mennyi időre lesz ehhez szükség. Azt gondolom, egyelőre nem állunk készen a rajtra, de nincs választásunk, a legjobbat kell nyújtanunk – meglátjuk.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ

Vasárnap
15.00:
Newcastle United–West Ham United (Tv:Digi Sport1)
17.30:Tottenham Hotspur–Manchester City (Tv:Spíler1)
KORÁBBAN
Szombaton játszották

Chelsea–Crystal Palace 3–0 (M. Alonso 27., Pulisic 40., Chalobah 58.)
Leicester City–Wolverhampton Wanderers 1–0 (Vardy 41.)
Everton–Southampton 3–1
(Richarlison 47., Doucouré 76., Calvert-Lewin 81., ill. A. Armstrong 22.)
Watford–Aston Villa 3–2
(Dennis 10., I. Sarr 42., C. Hernández 67., ill. McGinn 70., Ings 90+7. – 11-esből)
Burnley–Brighton & Hove Albion 1–2
(Tarkowski 2., ill. Maupay 73., A. Mac Allister 78.)

Norwich City–Liverpool 0–3 (Jota 26., Firmino 65., Szalah 74.)
Manchester United–Leeds United 5–1 (Bruno Fernandes 30., 54., 60., Greenwood 52., Fred 68., ill. Ayling 48.)
Péntek

Brentford–Arsenal 2–0(Sergi Canós 21., Nörgaard 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik